BCR lansează plățile către numerele de telefon, prin AliasPay

Sediu BCR. FOTO BCR

Banca Comercială Română extinde ecosistemul digital George printr-o nouă funcționalitate și lansează plățile intra și interbancare prin intermediul numerelor de telefon. Astfel, clienții BCR pot transfera bani, folosind doar numerele de telefon ale destinatarilor, fără a utiliza codul IBAN.

Opțiunea de plată funcționează prin intermediul TRANSFOND și este valabilă între băncile participante la serviciu și între clienții care și-au dat acordul de a folosi AliasPay.

„Suntem bucuroși să putem completa ecosistemul digital George cu o nouă funcționalitate, absolut necesară în viața financiară a clienților noștri. Soluția de plăți prin numărul de telefon oferă clienților noștri simplitate, rapiditate și siguranță în ceea ce privește transferurile de bani, atât de la un cont BCR la altul, cât și la celelalte bănci înrolate în sistem. Transferurile prin AliasPay presupun asocierea numărului de telefon cu un IBAN, iar clienții BCR care își doresc activarea acestui serviciu își vor da acordul direct din George pentru înrolarea numărului și, implicit, a IBAN-ului asociat în AliasPay. Sperăm ca această funcționalitate să fie adoptată de cât mai mulți actori de pe piața bancară, astfel încât gradul de acoperire să fie cât mai mare. De la lansare și până în prezent, am introdus peste 270 de funcționalități pe platforma George,” a declarat Petruț Lixandru, Șef Departament Canale Digitale de Distribuție, BCR.

„Serviciul AliasPay se încadrează prin excelență în tipologia serviciilor aliniate exigențelor clienților și corespunzătoare evoluțiilor tehnologice, prin prisma experienței plăcute pe care o oferă în utilizare, a ușurinței în efectuarea unei plăți între două conturi diferite. AliasPay a fost dezvoltat urmărind tendințele europene și internaționale de inițiere și de confirmare a încasării plăților, în general de utilizare preponderentă a dispozitivelor mobile pentru o gamă foarte variată de activități. Odată cu aderarea BCR la AliasPay și utilizarea pe scară din ce în ce mai extinsă a serviciului, va fi generat un avantaj important pentru consumatorii de servicii de plăți din România, prin prisma creșterii adresabilității și a cererii pentru plățile de acest tip. Încurajăm toate instituțiile de plată să adopte serviciul, pentru generalizarea plăților între conturi distincte fără utilizarea codului IBAN. Apreciem parteneriatul cu BCR inclusiv pentru furnizarea acestui serviciu și adresăm mulțumiri echipei de proiect,”, a declarat Sabin Carantină, Director General al TRANSFOND

Funcționalitatea AliasPay se activează din magazinul platformei digitale George, prin asocierea numărului de telefon cu contul IBAN pe care utilizatorul vrea să primească bani. Pentru a transfera bani utilizând numărul de telefon, beneficiarul plăţii trebuie să aibă activă, la rândul său, funcţionalitatea AliasPay.

Odată cu aderarea BCR la AliasPay, cota de piață acoperită de participanții la acest serviciu ajunge la aproximativ 45% din piața plăților interbancare de retail, fără card, din România.

Nivelul de securitate și disponibilitate al serviciului este similar cu cel asigurat pentru funcționarea Casei de compensare a plăților interbancare, TRANSFOND punând la dispoziție, în cazul AliasPay, un timp de răspuns la interogări mai mic de 2 secunde.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*