BCR lansează Casa Mea NaturA, un credit ipotecar care susține alegerile financiare inteligente pentru locuințe verzi, prietenoase cu mediul

Sigla BCR

Banca Comercială Română lansează, în parteneriat cu Romania Green Building Council, Casa Mea NaturA – un nou tip de credit ipotecar destinat achiziției de locuințe verzi, prin care clienții băncii sunt susținuți să facă alegeri inteligente, cu impact minim asupra mediului.

Noul produs oferă posibilitatea de a achiziționa două tipuri de imobile: locuințe verzi certificate de către Romania Green Building Council sau locuințe cu clasă energetică A, construite ulterior datei de 01.01.2000.

Valoarea minimă a creditului este de 45.000 lei, iar pentru suma maximă BCR oferă până la 85% din valoarea investiției, cu un termen de rambursare de până la 30 de ani și cu o dobândă variabilă de la 3,55% pe an. În plus, clienții beneficiază de zero comision de analiză și administrare credit și pot alege între dobândă variabilă pe toată perioada de creditare sau dobândă fixă în primii 5 sau 10 ani și ulterior variabilă.

Extindem portofoliul de produse de creditare prin Casa Mea NaturA, care pune la dispoziția clienților două oferte de credite imobiliare pentru locuințe verzi, la cele mai bune costuri din piață și cu multiple avantaje. Dezvoltarea portofoliului de credite verzi reprezintă consolidarea rolului BCR în zona de sustenabilitate și responsabilitate față de mediu și susținerea informării clienților cu privire la alegerile financiare inteligente pe care le pot face, ce au la bază respectul pentru mediu. Ne-am propus să încurajăm investițiile sustenabile și vrem să le aratăm clienților beneficiile achiziționării unei locuințe eficiente din punct de vedere energetic, care înseamnă un mediu mai sănătos, amprentă de carbon mai redusă, costuri mai mici la plata utilităților și creșterea calității vieții”, a declarat Vlad Huțuleac, Director Executiv Adjunct, Produse și Segmente Retail, BCR.

„Locuințele certificate Green Homes de Romania Green Building Council oferă o garanție pentru potențialii cumpărători că vor primi locuințe de calitate, mai sănătoase, confortabile, alături de beneficiile financiare ale deținerii unei case sustenabile. „Creditul Casa Mea NaturA” de la BCR oferă o finanțare accesibilă familiilor pentru a permite o mai bună proiectare și construcție a locuințelor”, a declarat Elena Rastei, Director of Certification Romania Green Building Council

Casa Mea NaturA propune două oferte de credite imobiliare, pentru achiziția de locuințe verzi certificare de către Romania Green Building Council și pentru achiziția de imobile încadrate în clasa energetică A, construite după anul 2000, ambele beneficiind de aceleași condiții de creditare:

Avans minim începând cu 15% din valoarea investiției în funcție de localitatea în care este situat imobilul și de profilul clientului;

Garanția pentru acordarea creditului necesită constituirea de garanţii imobiliare în favoarea BCR, după cum urmează:

Ipotecă constituită în favoarea băncii asupra imobilului achiziţionat prin credit sau, după caz, a imobilului ce a garantat creditul refinanţat şi, în completare, dacă este cazul, a unui alt imobil aflat pe teritoriul României (în cazul creditelor ipotecare)

Ipotecă constituită în favoarea băncii asupra unui alt imobil decât cel achiziţionat prin credit sau, după caz, a imobilului ce a garantat creditul refinanţat din credit, aflat pe teritoriul României (în cazul creditelor imobiliare)

Accesarea creditului Casa Mea NaturA aduce multiple beneficii:

7% reducere la Ajusto pentru amenajări și până la 1.000 lei reducere la electronice și electrocasnice Flanco de clasă energetică superioară

Până la 60 de rate fără dobândă la IKEA și până la 12 rate la alți comercianți, în țară și în străinătate

Costuri reduse cu asigurarea de viață – prima se aplică la soldul creditului, astfel că luna de lună clientul va avea un cost mai redus la plata asigurării

0 lei cost de evaluare, pentru cei care aleg oferta pentru locuințele verzi certificate de către Romania Green Building Council.

Câteva exemple reprezentative pentru creditul Casa Mea NaturA:

Creditul Casa Mea NaturA cu certificat RoGBC, calculat pentru un credit de 300.000 lei pe 25 de ani:

Dobândă variabilă 3,55%/an (IRCC + 2,3%);

ZERO comision de analiză și administrare credit;

ZERO cost de evaluare imobil;

Rată lunară:  1.510 lei;

Valoare totală plătibilă: 452.978 lei;

DAE = 3,61%.

Creditul Casa Mea NaturA clasă energetică A, calculat pentru un credit de 300.000 lei pe 25 de ani:

Dobândă variabilă 3,55%/an (IRCC + 2,3%);

ZERO comision de analiză și administrare credit

370 lei inclusiv TVA cost de evaluare (apartament);

Rată lunară: 1.510 lei;

Valoare totală plătibilă: 453.348 lei;

DAE = 3,62%.

O locuință verde certificată de RoGBC are o performanță energetică ridicată, având impact minim asupra mediului prin optimizarea consumului de resurse naturale, în timp ce o locuință cu certificat de eficiență energetică A indică faptul că apartamentul este bine izolat, că are instalații performante energetic, ce asigură pierderi minime de energie pentru încălzire, răcire și ventilare, pentru încălzirea apei și iluminat. În plus, achiziția unei case verzi reprezintă și o economie la plata utilităților, ce rezultă din optimizarea consumului de apă, din utilizarea materialelor ecologice, non-toxice și implementarea soluțiilor pentru colectarea și reciclarea deșeurilor. De asemenea, amplasarea locuințelor verzi reduce impactul asupra mediului asociat transportului, prin acces rapid la mijloacele de transport în comun sau prin amplasarea într-o zonă ce poate fi parcursă pietonal sau cu bicicleta.

Grupul Erste este aliniat la setul de angajamente UN Global, în aspectele legate de mediu, implicare socială și guvernanță corporativă, iar BCR își propune să conducă agenda sustenabilității în plan local, printr-o abordare integrată de business responsabil, ce include și dezvoltarea și susținerea finanțărilor verzi pentru clienții persoane fizice, dar și pentru clienții corporate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*