BCR a coordonat un credit sindicalizat pentru Grupul Carmistin în valoare totală de 636 milioane de lei

Sediu BCR. FOTO BCR

Grupul Carmistin, unul dintre principalii jucători de pe piața agribusiness din România, a semnat o facilitate de credit sindicalizată în valoare totală de 636 milioane de lei, prin modificarea și majorarea facilităților existente cu 209 milioane de lei, pentru a susține noua strategie investițională a grupului.

Finanțarea a fost coordonată de Banca Comercială Română SA (membră a Grupului Erste), în calitate de Aranjor Principal Mandatat, Bookrunner, Agent de Documentație, Garanții și Plăți, alături de CEC Bank, în calitate de Aranjor Principal Mandatat, și de alte bănci participante, OTP Bank, Intesa Sanpaolo Bank și Eximbank.

PCF Investment Banking a acționat în calitate de consultant financiar exclusiv al Grupului Carmistin în structurarea, negocierea și implementarea facilității de finanțare.

Bulboacă si Asociații SPARL au acționat în calitate de consultant juridic pentru sindicatul de bănci.

Creditul are utilizări complexe pentru finanțarea noilor proiecte de investiții ale companiilor din Grupul Carmistin, inclusiv co-finanțarea unor proiecte cu fonduri europene, precum și asigurarea capitalului de lucru. Printre proiectele care vor fi finanțate prin noua facilitate de credit se numără modernizarea fermelor de creștere a animalelor și dezvoltarea unora noi, modernizarea, creșterea și înființarea unor noi capacități de procesare a cărnii și creșterea capacității de producție a fabricii de nutrețuri combinate.

“Pentru noi această finanțare vine să susțină direcția și viziunea Grupului Carmistin,  respectiv ca până la sfârșitul anului 2025 să devenim cel mai mare producător integrat de proteină din România cu un sistem de valori  bazat  pe o producție echitabilă, sănătoasa şi ecologică a alimentelor. Tehnologiile și produsele inovatoare au devenit esențiale în viziunea noastră de dezvoltare, motiv pentru care implementăm  un program complex de investiții care să conducă la o creștere eficientă și sustenabilă  a capacităților de producție pe care le operăm. Fără investiții majore, companiile românești nu își vor putea asigura competitivitatea față de concurența internațională și nu vor putea implementa politici sustenabile de dezvoltare”, afirmă Andrei Brumaru, directorul executiv al  Grupului Carmistin.

„România are potențialul de a ajunge un jucător major în sectorul agribusiness regional și global, iar Grupul Carmistin este una dintre companiile locale ce a înțeles rolul determinant al investițiilor în infrastructură și tehnologie. Este un exemplu de bună practică, care, preluat de către cât mai multe companii din industrie, poate consolida poziția României ca producător și exportator de produse agricole, dar și o mai bună recunoaștere a etichetei cu produs în România”, a declarat Ana-Maria Samuilă, Head of Agribusiness & Food BCR.

„Sectorul agribusiness a continuat să contribuie în mod semnificativ la PIB-ul României în ultimii ani, chiar și în contextul pandemic, și considerăm că există un potențial extraordinar de creștere. De altfel, creditele sindicalizate sunt un instrument alternativ de finanțare pentru dezvoltarea companiilor din acest sector, uitându-ne la evoluția internațională, la inovațiile care aduc valoare adaugată mare și tendințele din zona de agritech. Un plan de afaceri solid, susținut printr-o finanțare sindicalizată, facilitează o mai bună integrare a companiilor în lanțul de aprovizionare global”, a declarat Grația Popescu, Senior Banker Loan Syndication BCR.

”Finanțarea obținută de către Carmistin reprezintă un semnal foarte bun nu doar pentru sectorul agricol, ci pentru întreg mediul de business din Romania, fiind o finanțare relevantă acordată unui grup de companii cu acționariat local. Dinamismul și agilitatea Carmistin sunt reflectate perfect într-o facilitate sindicalizată custom-made, ce acoperă toate nevoile grupului, de la capital de lucru, până la structuri complexe de finanțare a proiectelor de investiții ce beneficiază de ajutor de stat sau de fonduri europene”, a declarat Mihai Murgu, Partener PCF Investment Banking.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*