BAT recunoscut de Financial Times ca lider climatic in 2023

FOTO NNWW

Compania BAT a fost inclusa pentru al treilea an consecutiv de catre Financial Times pe lista liderilor in domeniul combaterii schimbarilor climatice, alaturi de alte companii europene cu rezultate remarcabile in reducerea emisiilor de carbon.

BAT se claseaza in primele 3% din totalul de peste 4.000 de companii evaluate. Compania a reusit reducerea emisiilor de sera pentru Scopurile 1 & 2 cu 22% in 2021 si 2022 fata de 2020. De asemenea, BAT si-a asumat obiective ambitioase privind atingerea neutralitatii emisiilor de carbon in operatiunile sale directe pana in 2030 si pe tot lantul valoric pana cel tarziu in 2050. Inlcuderea in lista FT inseamna recunoasterea contributiei BAT la constructia unui viitor mai bun – A Better Tomorrow™ – prin reducerea impactului asupra sanatatii si plasarea principiilor de sustenabilitate in centrul afacerii sale.

Mike Nightingale, Director pentru Sustenabilitate in cadrul BAT, a spus: ”Suntem onorati de nominalizarea BAT de catre Financial Times intre primele 3% companii europene pentru pentru angajamentul si performanta noastra in combaterea schimbarilor climatice. Aceasta recunoastere reflecta efoturile noastre constante de abordare a riscurilor climatice si de identificare de oportunitati atat in cadrul propriilor operatiuni, cat si pe lantul valoric. Este esential sa continuam transformarea afacerii noastre prin trecerea de la produse traditionale la noi categorii de produse cu risc redus* ca alternative la fumat, pentru a reduce astfel impactul asupra sanatatii, si sa realizam acest obiectiv intr-un mod sustenabil pentru afacerea noastra, pentru planeta si pentru societate. Ne dorim ca, pana in 2030, sa obtinem o reducere de 50% a emisiilor de GES in Scopurile 1, 2 si 3* si sa atingem neutralitatea emisiilor de carbon pe intregul lant valoric pana cel tarziu in 2050.”

Evaluarea companiilor a fost derulata de Financial Times in colaborare cu Statista si s-a bazat pe o metodologie foarte stricta in acest an, avand in vedere atentia tot mai mare acordata de catre consumatori si autoritatile de reglementare performantei companiilor in domeniul protejarii mediului. De exemplu, 20% din punctajul acestei editii a fost acordat in functie de indicele CDP in domeniul climatic – BAT a primit calificativul A din partea CDP in decembrie 2022 – precum de adoptarea de catre companii a principiilor Science Based Targets initiative (SBTi) si publicarea emisiilor aferente Scopului 3. In 2022, SBTi a aprobat obiectivul BAT de reducere pana in 2030 cu 50% a emisiilor pentru Scopurile 1, 2 & 3 fata de valoarea de referinta din 2020, felicitand aderarea companiei la obiectivul de limitare a incalzirii globale cu +1,5 grade Celsius in medie. BAT publica de asemenea emisiile rezultate in Scopul 3.

BAT dezvolta in mod constant modalitati de a-si spori angajamentul si performanta in abordarea impactului sau asupra mediului, inclusiv schimbarile climatice. In 2023, BAT a lansat primul raport anual combinat de business si sustenabilitate (Combined Annual & ESG Report), inainte de implementarea obligatorie a cerintelor anuntate in mai multe piete pentru companii de a extinde domeniul de aplicare si de a imbunatati calitatea informatiilor legate de sustenabilitate pe care le publica. In cadrul acestui raport au fost anuntate si obiective noi si actualizate, precum:

atingerea nivelului de 30% surse de energie regenerabile cu doi ani mai devreme fata de tinta initiala – in 2022, fata de anul 2025, rezultand astfel revizuirea acestui prag la 50% surse de energie regenerabile pana in 2030;

cresterea pragului initial de 15% de reducere a deseurilor rezultate din operatiunile BAT fata de valoarea de referinta din 2017 la 25% pana in 2025;

extinderea domeniului de aplicare a anjagamentului BAT pentru 100% ambalaje reutilizabile, reciclabile sau compostabile si la alte materiale decat plastic pana in 2025, pentru a include astfel toate tipurile de ambalaje, si

stabilirea unui nou obiectiv de conversie zero a ecosistemelor naturale in lantul sau de aprovizionare cu tutun pana in 2025

BAT si-a asumat angajamentul de a construi un viitor mai bun – A Better Tomorrow™ – prin reducerea impactului asupra sanatatii si dezvoltarea unei categorii diverse de produse placute, cu risc redus. Obiectivele asumate si rezultatele remarcabile obtinute de BAT in domeniul sustenabilitatii sunt recunoscute de reputate foruri internationale, intre care Dow Jones Sustainability Indices, unde BAT este prezenta de peste 21 de ani consecutivi, fiind singura companie din industrie listata in prestigiosul DJSI World Index in 2022, si includerea pe lista A de catre CDP in domeniile de protejare a climei (A), a apei (A) si a padurilor (A).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*