Avertizare de călătorie pentru Slovenia. A fost emis un cod roșu de ploi torențiale

Ploaie. FOTO diego_torres

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Slovenia că Institutul local de hidrologie şi meteorologie a emis un cod roșu de ploi torențiale și inundații, în special în nord-estul și sud-estul țării, pentru perioada 17-18 mai 2023.

Inundațiile pot provoca daune în regiunea Pohorje din estul țării și în apropiere de orașul Maribor, unde există posibilitatea apariției alunecărilor de teren.

De asemenea, din cauza intensificării vântului, în vestul țării și pe coastă, portul Koper și terminalul de containere sunt închise, iar o porțiune de autostradă, între Kastelec și Kozina, în sud-estul țării, este de asemenea închisă.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să se informeze asupra condițiilor de circulație și să acceseze site-ul Institului sloven de hidro-meteorologie (http://www.arso.gov.si/), pentru a obține informații actualizate în timp real.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*