Avertizare de călătorie pentru românii care vor să meargă în Noua Zeelandă. A fost declarată stare de urgență din cauza inundațiilor

Steagul Noii Zeelande. FOTO Pixabay.com

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să se deplaseze în insula de nord a Noii Zeelande că autoritățile locale au declarat starea de urgență, pentru o perioadă de șapte zile, până la data de 3 martie 2023, în zonele: Northland, Auckland, Tairāwhiti, Bay of Plenty, Hawke’s Bay și districtul Tararua. Totodată, din cauza inundațiilor, a fost emis un ordin de evacuare pentru persoanele aflate în Esk Valeey. Se recomandă să fie urmate cu strictețe indicațiile autorităților locale și să se limiteze deplasarea în zonele afectate de inundații și furtunile puternice.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului României la Melbourne: +61(0)99783804, +61(0)997 83806, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de permanență al Consulatului României la Melbourne: +61410599155.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*