Avertizare de călătorie pentru Franța. Mai multe zboruri ar putea fi anulate

Avion. FOTO Pixabay.com

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Franceză că Direcția Generală a Aviației Civile (DGAC) a solicitat anularea a 30% dintre zborurile de pe aeroportul Paris-Orly și 20% dintre zborurile de pe aeroportul Marseille-Provence, începând din seara zilei de duminică, 19 martie 2023 și până marți, 21 martie 2023, ora 06:00 Compania Air France anunță că operațiunea poate fi prelungită până în data de 23 martie 2023 pe unele aeroporturi din R. Franceză, în contextul grevei controlorilor aerieni.

Astfel, nu sunt excluse întârzieri și anulări de ultimă oră ale zborurilor.

Air France prevede să asigure pentru aceste zile 95% din programul de zbor, din care zborurile pe distanțe lungi și zborurile spre și dinspre aeroportul Paris – Charles de Gaulle.

Pasagerii Air France vor fi anunțați de eventuale perturbări ale zborurilor prin SMS.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție următoarele telefoane de permanență, în funcție de circumscripția consulară de reședință, astfel:

  • ​ Consulatul General al României la Paris: +33680713729;
  • ​ Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164;
  • ​Consulatul General al României la Lyon: +33643627736;
  • ​Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*