Avertizare de călătorie în Franța din cauza unei greve a controlorilor aerieni pe aeroportul Paris-Beauvais

Avion. FOTO Pixabay.com

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Franceză că pentru ziua de joi, 29 iunie 2023, sindicatul controlorilor aerieni (USAC-CGT) a lansat un apel la grevă, care va dura până în dimineața zilei de vineri, 30 iunie 2023, la ora locală 06:00, în Franța metropolitană și teritoriile de peste mări.

Marile aeroporturi nu vor fi afectate, dar cursele aeriene de pe aeroportul Paris-Beauvais vor fi perturbate, fiind posibilă reducerea programului de zbor cu 50%.

Pasagerii sunt sfătuiți să se informeze la companiile aeriene în legătură cu eventuale întârzieri/anulări ale zborurilor: https://www.aeroportparisbeauvais.com/passagers.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție următoarele telefoane de permanență, în funcție de circumscripția consulară de reședință, astfel:

  • Consulatul General al României la Paris: +33680713729;
  • Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164;
  • Consulatul General al României la Lyon: +33643627736;
  • Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*