Atenționare de călătorie pentru cei care merg în Slovenia. A fost emis un cod roșu de ploi torențiale

Ploaie. FOTO diego_torres

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Slovenia că Agenţia locală de mediu a emis, pentru 29 august 2023, un cod roșu de ploi torențiale cu risc major de inundaţii pentru zonele de centru, Gorenjska, precum și cele de nord ale țării – Štajersk, Koroška și Prekmurje, regiuni deja calamitate de inundațiile devastatoare de la începutul lunii august 2023. Există, de asemenea, riscul producerii unor alunecări de teren, pe fondul acumulării unor mari cantități de apă într-un timp foarte scurt.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Ljubljana: +38615057335, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și numărul de telefon de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Slovenia: +38640980068.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*