Atenționare de călătorie de la MAE pentru Bosnia Herțegovina. A fost emis un cod roșu de ploi și există pericol de inundații

Ploaie. FOTO diego_torres

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Bosnia și Herțegovina că autoritățile din acest stat au emis, pentru perioada 16-20 ianuarie 2023, un cod roșu de ploi torențiale, intensificări ale vântului, pericol de inundații și alunecări de teren, cele mai afectate zone fiind Herțegovina, regiunile Sarajevo – Romanija și Podrinje.

Vârful de intensitate al fenomenelor meteorologice este așteptat în perioada 17-18 ianuarie 2023, interval în care volumul precipitațiilor va fi în Herțegovina, pe alocuri, de peste 250 de litri pe metru pătrat, iar în regiunea Sarajevo-Romanija și Podrinje – de la 80 la 150 de litri pe metru pătrat. Sunt anticipate debite torențiale de apă și o creștere semnificativă a râurilor mari. Vântul va sufla moderat spre puternic, cu intensificări de peste 100-120 km/h.

Începând cu seara zilei de joi, 19 ianuarie 2023, odată cu scăderea temperaturii, ploaia se va transforma în ninsoare, ducând la creșterea bruscă a stratului de zăpadă, în special în regiunea Sarajevo-Romanija.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sarajevo: +38733668893 și +38733214022, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Bosnia și Herțegovina: +38761428354.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*