ATEN a lansat VE8952 – noul extender HDMI 4K over IP cu suport PoE

ATEN a lansat VE8952 – noul extender HDMI 4K over IP cu suport PoE

ATEN International, lider mondial în soluții de conectivitate AV/IT și sisteme complete de administrare, a lansat un nou membru al familiei VE89 – VE8952. Acesta este un dispozitiv de extindere a semnalelor HDMI 4K prin intermediul rețelelor IP, cu alimentare dublă: PoE și local. La fel ca modelele premiate Red Dot Design Award – VE8950 și VE8900 – VE8952 facilitează transmisia cu latențe reduse și pe distanțe mari, prin intermediul rețelelor Gigabit obișnuite, a semnalelor AV la rezoluție 1080p/4K. Echipamentul este, astfel, o soluție eficientă și deosebit de ușor de folosit, ce vine ca răspuns la provocările cu care se confruntă integratorii atunci când proiectează sisteme AV via IP.

”Avem ca strategie dezvoltarea de noi echipamente și soluții ATEN pentru a răspunde cerințelor din ce în ce mai sofisticate ale partenerilor noștri care se întâlnesc cu provocări variate în funcție de industriile în care activează. Seria ATEN VE89 a fost dezvoltată plecând de la nevoile și cerințele utilizatorilor. Noua serie de produse din gama deja premiată VE89 asigură transmiterea semnalului AV la calitate originală, cu latențe reduse pe distanțe mai mari”, a declarat Bogdan Mihalcea, Country Manager ATEN Technology Eastern Europe.

Noile produse sunt prevăzute cu afișaj local, pentru identificare, și cu butoane fizice pentru configurarea ID-ului și comutare. Astfel, utilizatorii care nu au cunoștințe IP, pot să configureze legăturile între Transmițători și Receptori prin alegerea unui ID comun celor două. Echipamentul dispune de elemente de fixare pentru montare ușoară și indicatoare LED pentru diagnosticare rapidă. Pentru punerea în funcțiune, nu sunt necesare procedee complicate de configurare a adreselor IP, PC-uri suplimentare sau soluții software. Gama de produse ATEN VE89 a fost concepută pentru a îndeplini cerințele specifice instalărilor de mari dimensiuni, cu ecrane multiple, videowall-uri și digital signage, ce implică transmisiuni 1080p/4K. Din acest motiv, aceste echipamente reprezintă alegerea ideală pentru o multitudine de aplicații, precum utilizarea în magazine, aeroporturi, gări, spații de birouri, mall-uri, ghișee și spații pentru organizarea de evenimente.

Caracteristici cheie:

Flexibilitate și scalabilitate nelimitate – de la o instalare simplă, punct la punct, la sute de terminale: oferă flexibilitate, scalabilitate și multifuncționalitate în aplicații tip extender, splitter, switcher și video-wall.

Fără procedee complicate de configurare a adreselor IP – utilizatorii pot comuta fără niciun pic de efort între sursele de intrare prin intermediul butoanelor și ecranului pentru identificare, amplasate pe panoul de control. În acest fel, configurarea este cât se poate de simplă și nu necesită expertiză IT.

Control flexibil prin intermediul aplicației mobile – pre-vizualizarea, monitorizarea și selectarea surselor de semnal video pot fi realizate de pe dispozitive mobile, ceea ce îi asigură utilizatorului maximum de mobilitate.

Suport Daisy Chain pentru distanțe mai mari – rețeaua AV poate fi extinsă extrem de ușor, fără aglomerări de cabluri sau switch-uri de rețea suplimentare și, în același timp, la costuri reduse.

Fără PC-uri sau soluții software suplimentare – administrarea sistemului AV via IP reprezintă o operațiune deosebit de simplă, datorită interfeței web cu care sunt prevăzute transmițătoarele și receptoarele.

Amplasare în orice locație, fără cablu separat de alimentare – dispozitivele pot fi montate exact acolo unde este nevoie de ele, întrucât nu sunt necesare prize.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*