Apple respinge aplicatia romaneasca MobileSpy

Partea mai rea este ca o respinge pentru motive pentru care alte aplicatii sunt acceptate fara probleme.

Mobile Spy, aplicatia scrisa de Robert Neagu era jucaria ideala pentru cei care vroiau sa-si foloseasca telefonul pe post de camera de supraveghere la birou sau doar pentru distractie. Apple a sustinut la inceput ca aplicatia nu este compatibila cu firmware-ul 3.0. Respingerea parea logica, asa ca developerul roman s-a pus din nou pe treaba si a adus-o la zi.

La scurt timp dupa ce aplicatia a fost trimisa pentru review, Robert a primit o scrisoare de la baietzii dusi cu pluta din Apple:

[…] Thank you for submitting MobileSpy to the App Store. Unfortunately it cannot be added to the App Store because it is modifying or extending an undocumented API, which as outlined in the iPhone SDK Agreement section 3.3.1 is prohibited:

“3.3.1 Applications may only use Published APIs in the manner prescribed by Apple and must not use or call any unpublished or private APIs. “

There is no documentation for the custom subclasses or self-contained views of UIImagePickerController – this includes PLCameraView and its custom subclasses (PLImageTile, PLRotationView, PLImageScroller, PLImageView, PLCropOverlay, PLCropLCDLayer, TPBottomDualButtonBar, TPPushButton and TPCameraPushButton) – in the iPhone SDK. […]

Poate ca ar fi de inteles, numai ca aplicatii precum Quadcamera, Fast tap camera sau Chimera folosesc aceleasi API-uri.

Nu dau vina pe faptul ca developerul e roman, dar sunt convins ca Apple nu are un sistem bine pus la punct in ceea ce priveste aprobarile. Robert este, pe buna dreptate, foarte dezamagit de povestea asta. El este hotarit sa revina cu cereri si sa demonstreze Apple ca au gresit.

Sunt convins ca si ei stiu asta…

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

5 Comments

  1. era foarte interesantă aplicatia. oare nu se gaseste in afara appstore?

  2. Robert, daca nu merge cu astia, succes la distributia aplicatiei pe alte cai decat AppStore ;) Fuck the system !

  3. si degeaba s-ar gasi. Omul cred ca vrea sa scoata niste bani de pe munca lui. Nu sa o distribuie gratuit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*