App of the Day – BetterTouchTool

Mac-urile cu multi-touch trackpad stiu sa faca o multime de trucuri si acum, ca folosesc unul de un an si ceva, nu pot sa imi dau seama cum am trait fara el. Cind te intorci la un trackpad normal de HP, de exemplu, in primul rind ti se pare asa de mic si apoi iti lipseste usurinta unui scroll cu 2 degete in jos sau simplitatea unui zoom cu o miscare de deprtare a degetelor.

Nu am testat Magic Mouse, dar cred ca sentimentul e foarte asemanator.

Uneori insa, vrei sa dai track-pad-ului sau mouse-ului tau mai multa putere. Timp de o luna si ceva m-am bucurat de faptul ca Firefox 3.6 ma lasa sa fac scroll instantaneu in partea de jos a unei pagini cu 3 degete pe ecran. Imi doream sa am functia asta si in alte programe. Ca sa ma duc, de exemplu in partea de sus sau jos a listei din NetNewsWire eram nevoit sa patinez 10 secunde. Dar chinurile au luat sfarsit :)

Am dat de ceva timp de BetterTouchTool. Am mai amintit de el pe Twitter, Aplicatia ruleaza in background, asta daca nu o pui tu un MenuBar si nu face altceva decit sa-ti urmeze gesturile. Pe scurt: setezi citeva gesturi pentru a face tot ce-ti trece prin cap – zoom, scroll, modificarea setarilor (volum, luminozitate, etc.) deschidere de aplicatii sau de URL.

Si ca sa iti arat cit este de utila jucaria asta, iti dau citeva exemple din gesturile mele:

Daca nu le intelegi – o miscare cu 3 degete in sus sau in jos pe trackpad imi deruleaza pina la capat intr-o pagina sau folder. Apasarea cu 3 degete face fereastra cea mai din fata sa se maximizeze pe tot ecranul (noilor useri de Mac le lipseste asta). Aceleasi 3 degete miscate spre stanga sau dreapta imi aseaza ferestrele ca in Windows 7 – aliniate la dreapta sau stinga pe juma de ecran.

BetterTouchTool te lasa sa verifici gesturile sau sa le schimbi, atunci cind se suprapun peste gesturi native din alte aplicatii. Daca vrei sa ai anumite miscari doar in anumite aplicatii e acum la fel de simplu.

Ai testat BetterTouchTool pentru mac? Care e gestul favorit?

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

5 Comments

 1. foarte utila aplicatia!

  folosesc tot ce folosesti si tu, si chiar imi lipsea gestul cu 3 degete down pentru end of page si la fel pentru top of the page.

  o recomand si eu !

 2. Super aplicatia. Merci
  Magic mouse e … ok. doar ok. Personal nu am reusit sa ma obisnuiesc de 2 luni cu el.

 3. Foarte utila aplicatia.
  Dar, am un mic amendament:
  3 degete down pentru end of page si la fel pentru top of the page – merge deja fara a instala aceasta aplicatie.

2 Trackbacks / Pingbacks

 1. Viitorul Mac OS X: Lion | boio.ro
 2. 6 aplicatii pe care le instalez pe un Mac nou: editia OS X Lion 10.7 | boio.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*