Aplicațiile din Microsoft Office sunt acum în App Store. Îi pasă cuiva?

Word pentru Mac în App Store. FOTO boio.ro
Word pentru Mac în App Store. FOTO boio.ro

Da, poți și tu să descarci aplicațiile din suita Office de la Microsoft chiar din App Store. Sunt gratuite, dar funcționează la adevărata capacitate dacă ai un abonament Office 365. Evident, prețul nu este trecut în descriere și asta, probabil, pentru că el depinde de țara de unde cumperi și de pachetul ales.

Pe site-ul Microsoft, prețul cel mai mic pentru un abonament anual de Office 365 este de 300 lei. Nu aș zice că este unul mare pentru cineva care chiar are nevoie să folosească aplicațiile din suită. La banii aceia ai parte de Word, Excel, Powerpoint și Outlook. Dacă ai un PC, în aceeași sumă intră și Publisher + Access.

Eu nu îmi aduc aminte când am avut nevoie ultima dată de o aplicație din Office Suite și cu siguranță le găsesc inutile, dar sunt convins că sunt oameni (vezi bugetarii) pentru care aceste aplicații sunt primele instalate pe un computer.

Mai e și un alt aspect: pentru Apple, povestea asta cu Office 365 în App Store e o chestie de mândrie. Ceva de genul: “uite, și Microsoft vine la noi să-și vândă aplicațiile și tu, ca user de Mac, poți să beneficieze de ele mai ușor decât să le cumperi de nu-știu-unde.

Restul utilizatorilor rămân la Pages, Numbers sau alte aplicații similare și se bucură că nu au nevoie de abonamente anuale pentru a scrie un document. Că așa e pe Mac.

PS: Am zis să testez Word și l-am instalat din App Store. Guess what? S-a deschis cu o notificare / eroare criptică, ceva legat de faptul că limba aplicației s-a schimbat și trebuie să intru în nu-știu-ce meniu ca să fac niste modificări. Well, so long, Office!

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*