Aplicație pentru persoanele cu deficiențe de vedere să găsească cel mai sigur drum până în sala de judecată  

Aproximativ 50 de senzori Step Hear au fost amplasați la Tribunalul București și în cadrul judecătoriile de sector: 1, 3, 6 din București.

”Prin instalarea acestori senzori care funcționează ca un ghidaj audio personal, instanțele de judecată devin astfel accesibile și nevăzătorilor. Tehnologia STEP-HEAR functionează pe baza unui sistem de senzori și a unor sisteme de alertă care au rolul de a ajuta persoanele cu deficiențe de vedere să găsească drumul cel mai sigur până în sala de tribunal.  Beneficiarii trebuie să își instaleze pe telefon aplicația STEP-HEAR, disponibilă gratuit pentru dispozitivele iOS si Android.

De îndată ce telefonul mobil detectează senzorii din proximitate, dispozitivul vibrează. Apoi, utilizatorul trebuie să atingă ecranul telefonului și vor fi redate audio, în limba română, toate informațiile necesare pentru deplasare, precum: poziția, descrierea elementelor din jurul lor, distanța pe care o mai au de parcurs până la punctele de interes, direcția spre care trebuie să se îndrepte în funcție de dorințele și nevoile de deplasare.” – Marian Coman, președinte Framinor Grup.

În România, există 93.591 de persoane cu deficiențe de vedere. 34% dintre acestea reprezintă populația cu vârsta cuprinsă între 18 și 64 ani care au nevoie de acces la instanțele de judecată.

Step-Hear România este Unitate protejată din ianuarie 2021. Conform legii 448/2006 entitățile publice sau private care au peste 50 de angajați pot achiziționa produse și servicii de la  Step-Hear România Unitate Protejată redirecționând fondurile care trebuie achitate lunar către bugetul de stat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*