Aplicația de job matching nPloy se extinde pe piața din România în urma unei runde de investiții de 2 milioane de euro

FOTO PI2 PR

Platforma bulgărească nPloy, specializată în căutarea online de locuri de muncă, se lansează pe piața din România în urma unei runde de investiții de 2 milioane de euro. Startup-ul dezvoltat în Europa Centrală și de Est a atras deja peste 125.000 de utilizatori și peste 1.000 de companii de la lansarea sa în 2018.

Ce este nPloy?

nPloy este o aplicație mobilă & web care conectează direct candidații și angajatorii pe baza unui model asemănător unei aplicații de dating. Aplicația folosește un algoritm AI care ajută talentele să-și găsească locuri de muncă pe baza unui set de criterii prestabilite, precum așteptările salariale, aptitudinile, experiența, locația sau tipul de job vizat. Astfel, atât recrutorii cât și candidații pot să evite întâlnirile nepotrivite pentru ei și să câștige timp.

„Cu o economie aflată într-o creștere rapidă și o forță de muncă calificată recunoscută internațional, România a fost de multă vreme o piață de interes pentru noi și suntem încântați că avem șansa să facem progresele tehnologice accesibile pentru piața muncii de aici”, spune co-fondatorul nPloy, Konstantin Tzonev. „Cred că platforma noastră va fi un partener foarte important pentru companiile românești care doresc să-și extindă operațiunile și să rămână competitive într-un mediu de afaceri în continuă și rapidă schimbare”, adaugă acesta.

Cum funcționează?

nPloy folosește un algoritm inteligent care automatizează procesul de preselecție, ajutând astfel ca recrutarea să fie mai rapidă și mai eficientă. Mai mult decât atât, tehnologia folosită ajută și la dezvoltarea unei baze importante de candidați calificați.

De asemenea, un alt punct de diferențiere față de alte platforme de angajare disponibile pe piață, este acela că recrutorii pot să aplice și ei către candidați, nu doar invers. Tot ceea ce trebuie să facă este să le trimită acestora o invitație direct în aplicație (match request).

Ce avantaje au utilizatorii?

Estimările start-up-ului arată că recrutorii care folosesc nPloy economisesc aproximativ 1,5 ore pe zi, iar candidații consideră că este de 3 ori mai ușor de aplicat pentru un job datorită interfeței intuitive a aplicației. În plus, rezultatele arată că 1 din 4 candidați ajunge la un interviu – peste media altor platforme de anagajare de pe piață.

Candidații văd ofertele care le satisfac așteptările salariale

Peste 95% dintre cei care își caută un loc de muncă sunt interesați să cunoască intervalul de salariu înainte de a aplica. De aceea, algoritmul nPloy se asigură că aceștia vor vedea doar ofertele disponibile care îndeplinesc așteptările lor salariale.

nPloy încurajează recrutarea transparentă

nPloy încurajează un proces de recrutare imparțial și transparent pentru toate părțile implicate, de aceea, platforma garantează anonimatul candidaților până când există un match cu un angajator. Astfel, înainte ca interesul de a lucra împreună să fie unul reciproc, companiile au acces doar la experiența și aptitudinile fiecărui candidat, excluzând datele personale ale acestora, precum numele, sexul, vârsta și locul de muncă actual. În acest mod, procesul de cold calling poate fi eliminat, iar angajatorii câștigă timp și recrutează eficient.

Candidații știu întotdeauna ce se întâmplă cu job-urile la care au aplicat

nPloy este singura platformă de recrutare din Europa Centrală și de Est în care candidații știu întotdeauna ce se întâmplă cu locurile de muncă pentru care au aplicat. Aceștia vor găsi în aplicație statusul în timp real – aplicație revizuită, aprobată sau respinsă.

Mai mult decât atât, candidații primesc feedback personalizat în cazul în care aplicația lor nu a fost acceptată. Pe de altă parte, precum în cazul platformelor de dating, atunci când există interes de ambele părți, se deschide automat un chat între aceștia. De asemenea, recrutorii pot programa direct în aplicație un interviu video.

Este gratuit?

Aplicația este gratuită pentru candidați și poate fi descărcată de pe Apple app store sau Google Play Store.

Companiile interesate pot alege între diferite tipuri de abonamente în funcție de nevoile lor de recrutare, de numărul de locuri de muncă disponibile sau de profilul candidaților căutați. De asemenea, abonamentele nPloy sunt special create pentru a eficientiza procesul de angajare, oferind servicii de marketing & employer branding fără costuri suplimentare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*