ANAT anunță că rezervările pentru România au început să crească

Dumitru Luca, președintele ANAT

Potrivit Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), ca urmare a relaxărilor și a eliminării tuturor restricțiilor, rezervările pentru România au înregistrat un trend crescător. De asemenea, referitor la destinațiile externe, pentru turiștii români care se întorc din străinătate nu mai este nevoie nici de certificat, nici de test, nici de formularul PLF iar în plus, nu mai există carantină la revenirea în țară.

În ultimul week-end, gradul de ocupare a fost de 90-100% la mai multe hoteluri de pe Valea Prahovei, din Poiana Brașov, din alte stațiuni montane, stațiuni balneare sau pentru turism rural.

Românii rezervă, ca de obicei, pachete turistice pentru destinațiile de vară, profitând de ofertele tip early booking, care încă promovează reduceri de 15-35% până la 31 martie, aceasta fiind ultima lună cu reduceri mari.

Avioanele operează normal, de pe toate aeroporturile din România iar țările încep să renunțe la restricții, total sau parțial. De exemplu, Franța a anulat, la fel ca și noi, ieri, toate restricțiile, precum solicitarea de formular PLF, prezentarea testelor și certificatul verde.

La ora actuală, turiștii români rezervă pe termen scurt pentru destinații calde și exotice precum Egipt, Emiratele Arabe Unite (Dubai, Abu Dhabi, Ras Al Khaima), Zanzibar, Maldive, Republica Dominicană ori pentru city break-uri în Europa. Ofertele early booking sunt căutate, ca de obicei, pentru Grecia, Turcia, Bulgaria, Spania, Portugalia, Cipru, Malta sau Italia dar și pentru litoralul românesc.

”Românii au descoperit de mult timp plăcerea și beneficiile călătoriilor. Am observat că turiștii se gândesc mult la prezent. Românii sunt empatici, au sprijinit și sprijină refugiații ucraineni, așa cum a procedat ANAT, cu efort și dăruire, se bucură de viață și speră să fie pace. Însă concluzia este că viața merită trăită, așa că mulți români își fac deja planuri de călătorie pe termen scurt și mediu. Pot spune că situația rezervărilor este clar mai bună decât în aceeași perioadă a anului precedent”, subliniază Dumitru Luca, președintele ANAT.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*