Alertă de călătorie pentru românii care merg în Suedia. Au fost emise coduri roșu și portocaliu de averse și inundații

Suedia. FOTO Peggy_Marco

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să se deplaseze în Regatul Suediei că autoritățile locale au emis coduri de vreme extremă, în perioada 9 – 11 august 2023, după cum urmează:

– cod roșu de averse puternice în regiunea Halland și părți din vestul regiunii Kronoberg, cu probabilitatea producerii de inundații de-a lungul râurilor, care pot afecta șosele, căi ferate, localități și zonele de coastă, până la data de 9 august 2023, orele 23:59;

– cod portocaliu de inundații în rezervația naturală Testeboån, regiunea Gävleborg și de-a lungul râurilor Höje, Norsälven și Åros din regiunea Värmland, din data de 9 august 2023, ora 00:00, până la o nouă notificare;

– cod portocaliu de inundații în zona lacului Siljan și pe cursul inferior al râului Österdalälven din regiunea Dalarna, până la o nouă notificare.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Stockholm: +468205674, +468209927, +4684113181, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatori în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi numărul de telefon de permanență al misiunii diplomatice a României în Regatul Suediei: +46736985463.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*