Accesul turiștilor, mai simplu: nou punct de vamă-graniță pentru sudul litoralului, la Tuzla

Aeroportul din Tuzla. FOTO Regional Air Services

Accesul în zona de sud a litoralului va fi îmbunătățit prin apariția unui nou punct de vamă-graniță pe Aeroportul Internațional Tuzla.

Constanța este al doilea oraș din țară ca mărime și unul din polii turismului românesc. El este deservit, în partea de nord, de aeroportul Mihail Kogălniceanu – care atrage traficul de avioane mari și găzduiește operațiuni militare de anvergură internațională și de Tuzla, care este focalizat pe traficul mic și mediu și care va funcționa ca un racord cu țări de interes turistic precum Turcia, Grecia sau Bulgaria. Potrivit unui comunicat al Regional Air Services, cele două aeroporturi funcționeaza armonic și se completează ca servicii, având fiecare nișa sa de piață și aria proprie de deservire. Dar, chiar și așa, cu cele două aeroporturi lucrând împreună, traficul litoral încă este congestionat și încă sunt necesare investiții pentru fluidizare.

Mai multă siguranță, mai mulți turiști

Nivelul de securitate și siguranță în privința accesului persoanelor în zona de sud a litoralului va fi îmbunătățit și facil, iar măsura va contribui, firește, la dezvoltarea economică a zonei și la încurajarea turismului.

Proiectul vine în sprijinul intereselor societății civile, așa cum sunt acestea definite prin politiciile Comisiei Europene care vizează accesibilizarea spațiului european prin crearea facilităților de vamă și frontieră – în special acolo unde activitatea economică susține această cerere.

Economii la bugetul public

Un alt merit al acestui proiect este că, în sfârșit, invesțiții de interes public general care anterior erau plătite din bugetul de stat găsesc, acum, finanțare din mediul privat.

Este o inițiațivă modernă, inteligentă și sigură, care folosește un model foarte răspândit în UE și care merită multiplicat în România.

Pentru că deschiderea unui punct de vamă și frontieră reprezintă o investiție substanțială, care pune presiune asupra bugetului public, statul român și Regional Air Services – aeroport Tuzla dezvoltă un parteneriat prin care să rezolve acest impediment și să asigure totodată cele mai bune condiții de acces și trafic pe calea aerului.

Statul român este direct interesat în angajarea acestui parteneriat în beneficiul cetățenilor săi, economisind, cu ajutorul aeroportului Tuzla, bani publici și rezolvându-și totodată, una dintre problemele de pe agenda sa.

Un aeroport performant și atrăgător

Aeroportul Tuzla a fost premiat în anul 2009 de către Airport Formum drept “cel mai dinamic aeroport din România”. Este un aeroport viu, atrăgător, performant, în pas cu vremurile și care ocupă de 15 ani locul 2, 3 și, mai rar, 4 în ceea ce privește numărul de mișcări de aeronave și un loc fruntaș în ceea ce privește numărul de pasageri. Compania are experiență uriașă în aviația generală, unde este lider de piață și recunoscută internațional pentru evenimentele de aviație pe care le organizează și care, de asemenea, susțin turismul.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*