82% dintre managerii IT declară că securitatea cibernetică reprezintă principala prioritate IT în următoarea perioadă

Atac malware. FOTO geralt
Atac malware. FOTO geralt

82% dintre managerii IT locali declară că securitatea cibernetică reprezintă principala prioritate IT în următoarea perioadă, iar peste 98% au subliniat că tehnologiile IT&C le-au ajutat organizațiile în actualul context pandemic, relevă sondajul „Cisco Connect România 2020” la care au răspuns 150 de specialiști IT, participanți la evenimentul Cisco Connect România, desfășurat în acest an în premieră online, între 17-18 noiembrie.

Actualul context pandemic a accelerat adopția de tehnologie, companiile de pe tot globul fiind obligate să-și digitalizeze operațiunile și să asigure suport angajaților care lucrează de la distanță, dar a pus, în același timp, o presiune foarte mare pe rețele.

Astfel că, pe lângă securitatea cibernetică, managerii IT vor acorda o atenție sporită în următoarea perioadă infrastructurii de rețea (71%) și consolidării centrului de date (52%). De asemenea, 39% au indicat ca prioritate IT implementarea de soluții de colaborare software (voce, video, mesagerie), 28% soluțiile de cloud privat și 21% soluțiile de colaborare hardware (terminale video).

Dacă pentru multe companii, în special din industria IT, lucrul de acasă sau de la distanță a devenit ceva obișnuit, pentru foarte multe companii și organizații, această perioadă a reprezentat și va reprezenta în continuare o provocare, mai ales din perspectiva securității.

Departamentele de securitate trebuie să asigure securitatea unui număr tot mai mare de angajați care lucrează de acasă, care folosesc în număr mare dispozitivele personale pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu.

În acest context, cea mai mare provocare cu care s-au confruntat managerii IT a fost permiterea accesului securizat la rețeaua și aplicațiile companiei, pentru orice utilizator, de pe orice dispozitiv, în orice moment (71%). Pentru 64% principala provocare a fost cea legată de securizarea dispozitivelor de birou utilizate de angajați pentru a lucra de la distanță, în timp ce 63% au depus eforturi semnificative pentru menținerea controlului și aplicarea politicilor de securitate. Protejarea confidențialității datelor și a informațiilor despre clienți și securizarea dispozitivelor private utilizate de angajați pentru a lucra de la distanță au reprezentat principalele provocări de securitate în această perioadă pentru 55% și, respectiv, 49% dintre managerii IT participați la sondajul Cisco Connect România.

La fel ca anul trecut, când majoritatea respondenților a declarat că bugetul IT al companiei a rămas la același nivel ca în 2018 (33%), și în acest an 57% dintre managerii IT au menționat că bugetul IT al companiei s-a situat la același nivel cu cel din 2019.

Sondajul a fost realizat în luna noiembrie 2020, în rândul a 150 de specialiști IT din companii și instituții din România, prezenți la evenimentul online Cisco Connect România 2020. Cisco Connect România este cea mai mare conferință dedicată soluțiilor pentru rețele de comunicații și a reunit anul acesta, online, peste 1.300 de specialiști locali din domeniul IT&C, experți în rețelistică și factori de decizie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*