2park, aplicația mobilă de plată a parcării, a depășit 20.000 de utilizatori unici în România

2park, aplicația mobilă de plată a parcării, a depășit 20.000 de utilizatori unici în România

2park, unul dintre cei mai importanți jucători în domeniul parcărilor din România, înregistrează în prezent peste 20.000 de utilizatori unici, având implementate circa 120 de parcări în platforma proprie. 2park permite plata serviciului de parcare cu cardul, atât în parcările publice cât și private, aplicația mobilă fiind folosită în 45 de orașe din țară.

2park, aplicație dezvoltată de specialiști români, își propune să ofere utilizatorilor o experiență de plată digitală, simplă și comodă, reducând din pașii pe care aceștia îi parcurg în mod normal, atunci când plătesc pentru serviciul de parcare. Prin intermediul 2park, plata se face la finalul sesiunii de parcare, cu cardul bancar direct din aplicație, deplasările până la parcometru și plata cu numerarul nemaifiind astfel necesare.

Aplicația indică tariful și programul orar pentru fiecare parcare în parte și permite plata parcării la minut. Utilizatorii pot folosi aplicația inclusiv pentru a prelungi durata parcării, fiind atenționați în cazul depășirii perioadei preplătite, cu o notificare în aplicație. Facturile emise se pot folosi pentru decontarea serviciului de parcare de către angajator.

Invitație deschisă la digitalizare, către primăriile din România

2park lansează o serie de beneficii pentru primăriile care doresc să implementeze o soluție digitală de gestionare a parcării. 2park nu percepe costuri de implementare și este responsabilă de promovarea aplicației în cadrul orașelor partenere. Primăriile își pot reglementa singure tariful și au acces la rapoarte analitice privind tranzacțiile procesate.

La cerere, 2park poate oferi inclusiv un sistem de control dotat cu cameră care recunoaște automat numărul de înmatriculare. În caz de neplată a parcării, sistemul poate tipări pe loc o înștiințare sub formă de amendă.

“Urmărim constant evoluția tranzacțiilor efectuate prin intermediul 2park și vedem că plata prin aplicație câștigă tot mai mulți adepți. În scurt timp, estimăm că va depăși ca volum plata prin SMS sau parcometru, de aceea recomandăm tuturor primăriilor implementarea unei soluții smart în parcările administrate”, transmite Flavius Pop, Product Owner 2park.

Reprezentanții 2park anunță că, în curând, aplicația va permite și plata încărcării la majoritatea stațiilor pentru mașini electrice.

Despre 2park

Aplicația 2park a fost lansată în versiune beta în anul 2018, iar în prezent este utilizabilă în parcaje cu barieră din București, Timișoara, Pitești, Arad și Cluj-Napoca, în 30 de garaje din Roma, Milano și Ancona și pe stradă în 45 de orașe din România.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*