10 Știri care Merită Atenție – 4 ianuarie 2019

10 Știri care merită atenție, de la boio.ro
10 Știri care merită atenție, de la boio.ro

A venit 2019 și odată cu el am intrat în viitor. Nu noi, dar chinezii au aselenizat. Da, în 2019 vedem imagini de pe partea întunecată a Lunii. Aceasta și alte știri interesante, în selecția de mai jos.

Dar să începem cu ceva mai relaxant: o planificare pentru vacanțele de pe 2019. – Asta e un fel de travel hack

  1. Cum să ai 35 de zile libere cu nouă zile de concediu – Asta e un fel de travel hack, dar adaptat la calendarul bisericesco-social din România. Poți să profiți de modul în care sunt aranjate zilele declarate legal libere și să călătorești mai mult. Eu nu aș merge în vacanță doar pentru 2-3 zile, dar sunt și variante mai lungi care sună bine. La fel și povestea cu Londra sau St. Petersburg pe timp de iarnă. Poate că e frumos, dar e prea frig.
  2. Thunderbird își schimbă imaginea – Clientul de email făcut de Mozilla are nevoie de o schimbare de imagine. Acum arată ca prin 2001. Eu sunt utilizator de Mail.app, dar mi-ar plăcea să văd alternative bune și dezvoltate constant.
  3. Eolienele au generat mai multă electricitate decât cărbunele – Da, vorbim doar de Germania și de anul 2018, dar chiar și așa, statistica e încurajatoare. Mă gândesc că la câte parcuri de eoliene sunt în Dobrogea și câte se mai pot face, am putea și noi să trăim cu electricitate curată și ieftină.
  4. Este FaceID sigur? – O prezentare pe această tema a fost anulată pentru că nu oferea informații corecte, zice firma care o pregătea.
  5. Corpul ceresc în formă de om de zăpadă – MVP MJS UNP X. Cine știe ce sunt astea? Eu așa știu planetele, iar acel X a fost mereu controversat. Ei bine, acum avem o primă imagine cu el. Și are forma unui om de zăpadă. Știm atât de puține despre sistemul nostru solar și când ne mai lovește câte o știre de genul asta…
  6. Chinezii au ajuns pe lună – Nu au trimis un om, dar avem o mașinuță cu o cameră la bord, așa că putem să vedem imagini noi, color.
  7. Unelte noi pentru back-up pe Mac – Asta nu înseamnă că Dropbox sau cele vechi nu rămân valabile.
  8. Taxa pe SMS – Asta sună a ceva ce s-ar pune în România, nu? Ei bine, California e aproape de o astfel de decizie. Logica e bună. De ce să dai SMS și să aglomerezi rețelele GSM când ai deja WhatsApp, Facebook Messenger etc.
  9. Curse aeriene directe către Delta Dunării – Asta e din seria “nu cred până nu văd”, dar chiar și așa, mă bucur că se întâmplă. Delta e frumoasă și merită vizitată.
  10. Birocrația neștiută – problema acreditărilor pentru presă – O nebunie de birocrație care se manifestă la fiecare început de an.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*