10 Știri care merită Atenție – 25 septembrie 2018

10 Știri care merită atenție, de la boio.ro
10 Știri care merită atenție, de la boio.ro

După câteva ediții ale rubricii “10 Știri care merită Atenție” mi-am dat seama că nu avem în fiecare zi 10 informații bune. OK, sau cel puțin în bula mea nu apar. Dar și când apar… vin în cete.

  1. Știai că o bilă de oțel și o pană cad la fel de repede la pământ atunci când în jurul lor nu e aer? Galileo Galilei a teoretizat asta în urmă cu 4 secole. Nimeni nu l-ar fi crezut… până acum.
  2. Ofertă Turkish Airlines de la Constanța la Istanbul – Istanbulul este un oraș surprinzător de modern și interesant. Nu aș fi zis asta, dar de când l-am văzut, mi-ar plăcea să revin. Apropo, știai că acolo trăiesc 20 milioane de oameni? Da, mai mulți decât în toată România.
  3. SiriusXM a cumpărat Pandora cu 3,5 miliarde dolari – Știrea nu e că i-au cumpărat, ci suma. Până la urmă, toată muzica merge către streaming, dar să dai atât de mulți bani pe un serviciu care nu e nici măcar pe locul 1 în clasament…
  4. Apple și Salesforce au mai lucrat la ceva nou – Ei zic că e de bine. Noi îi credem pe cuvânt pentru că nu prea avem cum să folosim jucăriile lor în România.
  5. Dacă tot vine Metallica în România, iată un clip mai vechi cu ei atunci când au cântat în Antarctica.
  6. Waze merge acum pe CarPlay – Mă bucur că Apple a democratizat CarPlay și că poți să folosești și alte aplicații. Evident, mai trebuie ca și developerii lor să le facă disponibile. Google Maps a apărut abia săptămâna trecută.
  7. Un walkthrough cu noutățile din macOS Mojave – sunt câteva mărunțișuri interesante. E doar un High Sierra mai bun.
  8. Un review pentru camera de la iPhone Xs făcut de un fotograf profesionist – Fascinante imagini și informații foarte detaliate.
  9. Apple a terminat achiziția Shazam – Ei ar fi făcut-o de ceva vreme, dar la un asemenea nivel, “cumpărăturile” sunt atent studiate de tot felul de instituții. Shazam este una dintre aplicațiile-minune, care îți recunoaște automat o melodie pe care o auzi pe lângă tine. După achiziție, Shazam va fi disponibilă pentru oricine fără reclame. Funcționalitatea de bază a aplicației (recunoașterea melodiilor) este disponibilă și direct în Siri. Eu o folosesc mai mereu.
  10. Ecranul de iPhone Xs a fost certificat de DisplayMate drept cel mai tare din parcare – Detaliile tehnice pot să fie interesante pentru cineva care se pricepe. Mie mi-a atras atenția un amanunt: “Visually Indistinguishable From Perfect”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*