IMM-urile dinamice din România vor primi finanțări de la BlackPeak Capital

Echipa BlackPeak

BlackPeak Capital a încheiat cu succes prima rundă de capitalizare cu 68,5 milioane EUR  a fondului său de investiții BlackPeak Southeast Europe Growth Equity Fund, dintr-o țintă finală de 120 milioane EUR. Fondul de capital privat va investi capital de creștere în valoare de  5-10 milioane EUR per tranzacție, cu  scopul de a  susține IMM-urile dinamice din România, Bulgaria, Slovenia, Croația și Serbia. Fondul se axează pe formarea de parteneriate cu antreprenori de succes din regiune, care au ambiția de a dezvolta companii de talie mondială prin inovație, creștere organică și achiziții.  BlackPeak Capital are o abordare sectorială generalistă, cu preferințe pentru tehnologiile informaționale, producție de nișă, servicii pentru afaceri, servicii medicale și produse de consum.

„Este o etapă importantă în dezvoltarea BlackPeak Capital și a întregului ecosistem de capital privat din regiune. Atât România, cât și Europa de Sud-Est, au deja antreprenori de succes cu companii devenite lideri globali sau europeni și suntem foarte încântați de oportunitatea de a dezvolta noi parteneriate. România este una dintre piețele prioritare ale fondului și suntem foarte bucuroși să demarăm aici proiectele de investiții. Ne bucurăm să avem printre investitorii noștri, în premieră, un fond de pensii private obligatorii din România, administrat de către BCR Pensii, și avem încrederea că vom oferi oportunități de diversificare și câștiguri pe termen lung investitorilor instituționali”, a declarat Dorian Macovei, Director pentru România al BlackPeak Capital.

Premieră în România

Prima rundă de capitalizare a BlackPeak Southeast Europe Growth Equity Fund a fost subscrisă de către Fondul European de Investiții (prin programele Cosme și Jeremie), Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Corporația Financiară Internațională (IFC), Fondul de Pensii Administrat Privat BCR administrat de către BCR PENSII S.A.F.P.P. S.A. („BCR Pensii”) și alți investitori instituționali europeni privați.

BlackPeak Capital se bazează pe experiența primului său fond, BlackPeak Fund I, care a investit în 12 companii, dintre care unele au devenit lideri mondiali în inovație, cum ar fi Walltopia, International Power Supply, Software Group, Bulpros și altele.

Investiții în România

„Fondul oferă investitorilor oportunitatea de a intra pe o piață cu un potențial semnificativ, unde cererea pentru capital de creștere depășește cu mult oferta disponibilă. Economia regiunii Europei de Sud-Est are un PIB combinat de peste 420 de miliarde de euro, înregistrează un ritm de creștere peste cel al Uniunii Europene, este dominată de IMM-uri, dar totuși există doar câteva fonduri de capital privat ce oferă  capital de creștere de 5-10 milioane de EUR per tranzacție”, a declarat Niklas Pichler, Partener al Black Peak Capital.

BlackPeak Capital a fost înființat în 2014 de către Rossen Ivanov, Ivailo Gospodinov, Kiril Ivanov și Angel Stefanov. Echipa a fost extinsă cu noul partener Niklas Pichler, anterior la Mezzanine Management, și Dorian Macovei, anterior la EMSA Capital, în calitate de Director, responsabil cu investițiile fondului în România.

BlackPeak Capital își păstrează angajamentul de a crea un impact economic, social și de mediu pozitiv și semnificativ în regiune. BlackPeak Capital va opera din cele patru birouri regionale din București, Sofia, Ljubljana și Viena.

Fondul beneficiază de sprijinul Uniunii Europene în cadrul mecanismului de capital pentru creștere instituit în temeiul Regulamentului (UE) nr. 1287/2013 al Parlamentului European și al Consiliului de instituire a unui program pentru competitivitatea întreprinderilor și a întreprinderilor mici și mijlocii (COSME) (2014-2020), precum și sprijin din partea Invest BG.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*