Andrei Pitiș se alătură Softbinator Technologies pe poziția de Chairman

Softbinator Technologies

Andrei Pitiș, unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori și investitori în IT din România, se alătură Softbinator Technologies pe poziția de Chairman, prin Simple Capital, vehiculul de investiții al acestuia, care devine acționar al companiei. Totodată, Softbinator Technologies își propune consolidarea vânzărilor și diversificarea clienților externi, principalele piețe vizate fiind SUA, Israel și Japonia.

Noul parteneriat are ca fundament valori comune în ceea ce privește inovația la scara globală, respectiv aceeași orientare raportat la dezvoltarea de produs software, de la concepție, la lansare în piață și parcursul ulterior. Un alt factor determinant al acestei decizii este și  relația de durată pe care Andrei Pitiș o are cu fondatorii companiei încă din perioada în care Softbinator Technologies reprezenta un catalizator de developeri și oameni tech, activitate susținută în prezent de Fundația Softbinator.

„Consider că soluția reală pentru dezvoltarea companiilor de produs din România, respectiv reușita acestora în piața globală, este un antreprenor dedicat și motivat. Mă bucur să contribui alături de Daniel și de echipa Softbinator Technologies la planurile de dezvoltare ale companiei pe piața globală. Viziunea comună asupra dezvoltării unei companii de acest tip reprezintă baza parteneriatului nostru”, a declarat Andrei Pitiș.

În prezent, acționarii Softbinator Technologies sunt Daniel Ilinca, Alex Dianu, Andreea Popa, Marius Baisan – fiecare îndeplinind diferite roluri în cadrul companiei – și Simple Capital, reprezentată de Andrei Pitiș. Poziția Chairman of the Board are un rol strategic, de coordonare a dezvoltării companiei pe termen lung și mediu, respectiv de extindere a operațiunilor și a bazei de clienți.

„Unul dintre obiectivele Softbinator Technologies –  abordare pe care o împărtășim, de altfel, cu Andrei Pitiș –  este identificarea antreprenorilor cu viziune în care vom investi prin dezvoltarea soluției tehnice, într-o combinație de cash și equity sau doar equity. Ne bucurăm, așadar, să creionăm împreună următorii pași din strategia de dezvoltare a companiei, pe baza valorilor comune în care ne regăsim”, a declarat Daniel Ilinca, CEO Softbinator Technologies.

Totodată, un alt obiectiv al companiei este creșterea accelerată în perioada următoare, cu accent pe diversificarea clienților externi, în prezent 100% dintre aceștia fiind deja din afara țării (Asia, Europa, SUA). Printre planurile de dezvoltare se află identificarea de noi oportunități de creștere, atât prin dezvoltare de produs, cât și prin investiții tehnologice în companii inovatoare. Principalele piețe vizate, unde Softbinator Technologies își propune să-și aducă aportul în produse inovative, sunt SUA, Israel și Japonia.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*