WABAG Water Services anunță planuri de consolidare a poziției sale în sectorul industrial din România

Erwin Moetz, CEO of WABAG Water Services

WABAG Water Services SRL (WWS) este o companie cu expertiză în domeniul proiectării, construirii și exploatării stațiilor de epurare a apelor uzate industriale. Cu sediul central în București, compania a realizat cu succes zece proiecte industriale în ultimul deceniu pentru a asigura eliminarea ecologică a apelor uzate și reciclarea apei. Compania intenționează să își intensifice activitățile în acest sector specializat din România și își anunță planurile de consolidare a poziției sale pe piața românească. În conformitate cu acest obiectiv, WABAG Water Services și-a lansat recent site-ul web, wabag.ro, în limba română, pentru a permite îmbunătățirea informațiilor, educația tehnică și pentru a iniția un dialog cu companiile românești din sectorul industrial.

Principalul jucător multinațional în tehnologia apei

WABAG Water Services este o subsidiară a grupului  VA Tech WABAG Ltd. Group, ce are o prezență directă pe 4 continente și în peste 20 de țări. Grupul WABAG este unul dintre liderii globali în proiectarea, construcția și gestionarea operațională a stațiilor de tratare a apei și a apelor uzate, atât pentru sectoarele municipale, cât și pentru cele industriale, oferind soluții de tratare complete și avansate. Recent, WABAG a fost clasată pe locul 4 la nivel global de Global Water Intelligence (GWI), Londra – editorul principal care deservește industria internațională a apei – în cadrul „Top 50 operatori privați de apă din lume” pentru a asigura apă potabilă sigură și curată și canalizare pentru peste 71 de milioane de oameni pe tot globul.

“Suntem foarte mândri că facem parte dintr-o companie internațională de top în domeniul tehnologiei apei, clasată în prezent pe locul 4 în TOP 50 de operatori privați mondiali de apă. Din dorința de a împărtăși experiențele noastre internaționale și pentru a ne conecta mai ușor cu potențialii clienții și partenerii din România, am lansat versiunea în limba română a site-ului nostru www.wabag.ro, realizare de care suntem, de asemenea, deosebit de mândri”, a declarat Erwin Moetz, CEO of WABAG Water Services S.R.L.

WABAG Water Services s.r.l. este specializată în realizarea și gestionarea operațională a stațiilor de epurare a apelor industriale și a apelor uzate. Compania oferă soluții tehnologice de ultimă generație atât pentru municipalități, cât și pentru industrii. Domeniile de expertiză includ proiectarea, construcția, instalarea, punerea în funcțiune, precum și gestionarea și întreținerea operațională pe termen lung.

În România, WABAG este prezentă din anul 2008, perioadă în care a executat diferite proiecte industriale pentru reabilitarea stațiilor de epurare a apelor uzate, precum și proiecte greenfield pentru diferite industrii: industria petrolieră, industria tutunului, industria alimentară și a băuturilor, și pentru industria chimică. În portofoliul de clienți se numără companii precum Philip Morris International, OMV Petrom, PepsiCo, Green Tech și Clean Tech International. În prezent, compania are în curs de execuție două proiecte de construcție a stațiilor de epurare pentru companiile Clean Tech International și Green Tech, ce vor fi finalizate în prima parte a anului 2022.

Soluții sustenabile pentru o economie prosperă și o viață mai bună

În România, peste 50% din volumul total al apelor uzate provine din activitățile comerciale și industriale. Acești efluenți conțin poluanți și metale grele precum Cupru, Crom, Nichel, Plumb și Zinc și, prin urmare, necesită un tratament adecvat. În ceea ce privește epurarea și evacuarea apelor uzate în România, raportul INS[1] privind distribuția apei și evacuarea apelor uzate în 2019, arată că din volumul total de ape uzate generate și colectate în sistemele de canalizare, 1.870 mil m³ au fost evacuați în receptori naturali, din care circa 631 mil m³ au fost fără epurare. Apele uzate epurate, în volum de circa 1.239 mil m³, au fost evacuate prin staţiile de epurare urbane 930 mil m³, prin staţiile de epurare industriale 290 mil m³ şi prin staţiile de epurare independente 19 mil m³.

În România, există încă 631 milioane m3 de ape uzate industriale care au nevoie de tratare.

Serviciile WABAG Water Services îmbină protecția mediului cu beneficii economice pentru clienții săi și contribuie la o dezvoltare economică și industrială durabilă. Soluțiile tehnologice ale WABAG sunt, de asemenea, conforme cu prevederile Green Deal propuse de Comisia Europeană.

“Suntem motivați de obiectivul de a ajunge în primele 3 companii de apă la nivel global și continuăm să facem pași mari în această călătorie de creștere, însă scopul principal este să asigurăm resursele necesare de apă pentru oameni și afaceri la nivel global și să contribuim activ la protecția mediului înconjurător. România este o piață importantă pentru Grupul WABAG, și suntem determinați să dezvoltăm această piață ca nivel de educare și responsabilizare a companiilor în ceea ce privește tratarea apelor uzate industriale, la nivelul piețelor europene vestice și în linie cu programele europene dedicate acestei industrii”, a completat CEO Erwin Moetz.

Mai aproape de companiile industriale din România

WABAG continuă procesul de inovare pentru a dezvolta noi soluții tehnologice potrivite industriilor din România, care să acopere o gamă largă de nevoi ale acestora, configurate pe specificul activității și dimensiunii lor. Pentru acest an, compania își propune să deruleze o complexă campanie de comunicare  în vederea  creșterii nivelului de conștientizare privind importanța tratării apelor uzate din perspectiva beneficiilor climatice și economice, nu doar din punct de vedere legislativ.

Furnizarea de informații complete în limba română pe www.wabag.ro

Prin noul website în limba română, WABAG asigură o cale de navigare ușoară și acces facil la informații complete cu privire la  serviciile și tehnologiile pe care le poate asigura în domeniul  tratării  și epurării apelor uzate. Structura website-ului este configurată urmând liniile de business principale și domeniile de interes, astfel încât utilizatorul are acces rapid la informația dorită, în funcție de serviciile și tehnologiile de care este interesat, precum și informații cu rol educațional și bune practici în domeniu.

Începând cu toamna anului 2021, WABAG va organiza o serie de workshop-uri și evenimente dedicate sustenabilității prin care își dorește să crească nivelul de responsabilitate al industriilor din România, în ceea ce privește mediul înconjurător.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*