Vodafone Romania revinde aplicatii la supra-pret

Vodafone Romania anunta ca vinde aplicatii pentru Symbian si Android. Foarte frumos din partea lor ca isi ajuta clientii, am zis si am trecut la stirea urmatoare.

Dan Paul a avut curiozitatea sa scotoceasca dincolo de comunicatul de presa si a aflat ca povestea Vodafone este, de fapt, o mare bisnita. Compania de telefonie romaneasca ia jocurile de la companii precum Gameloft si le vinde la supra-pret.

“Sa va dau 2 exemple:

1. Asphalt 6 HD Adrenaline se gaseste la Vodafone pentru 6,2 euro in timp ce la Gameloft il puteti gasi la 1,86 euro!!!

2. Avatar il gastiti la Vodafone cu 3,1 euro, in timp ce la Gameloft pe site este 1,99 euro.” spune Dan Paul.

Practici de genul asta sunt incurajate si de felul in care Google a gandit Android. Un sistem precum AppStore nu va lasa niciodata operatorii GSM sa isi faca de cap taxand clientii pentru ceva ce exista deja, doar pentru ca oamenii nu stiu sa caute putin pe net.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

3 Comments

  1. Am observat ca in timp ce Nokia anunta desfiintarea brandului Ovi, el e popularizat din ce in ce mai agresiv pe canalele radio din Romania. Cum de?

  2. ce vi se pare normal la voda?preturile sunt oricum peste limita suportabilului,la aplicatii si bineinteles la telefoane!Parca sunt pline de cocaina!

  3. Toti operatorii de telefonie mobila din Romania taxau acum 2-3 ani intre 40% si 60% din valoarea incasata/vanzare de aplicatie. Se pare ca nu s-a schimbat nimic. :(

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*