VIDEO Megadeth, LIVE la București cu Dirty Shirt și Myrath în deschidere

Concert Megadeth la București. FOTO Adrian Boioglu
Concert Megadeth la București. FOTO Adrian Boioglu

Este al doilea concert Megadeth pe care îl văd LIVE în România. De această dată am fost puțin dezamăgit. Nu de prestația trupei, care este întotdeauna la înălțime, ci de felul în care au ales piesele pe care le-au interpretat.

Vezi și VIDEO: Megadeth la Arenele Romane (22 mai 2013)

Coada de la intrare a fost destul de mare. La ora 18.10 (cu 20 minute înainte de ora oficială de începere) erau cel puțin 250 persoane la coadă și nimeni nu intra în Arenele Romane încă. Odată ce porțile au fost deschise, însă, totul s-a mișcat exemplar.

Deschiderea show-ului a fost asigurată de formația românească “Dirty Shirt” și de tunisienii “Myrath”. Românii s-au plâns, mai în glumă, mai în serios, că li s-a cerut să cânte doar câteva piese și să iasă de pe scenă. Ciudat, pentru că au început să cânte cel puțin jumătate de oră mai târziu. Myrath au fost OK, dar lumea nu părea încântată. Piese precum Believer sau Merciless Times (de altfel cele mai cunoscute) au ridicat puțin audiența în picioare. Băieții sună muuult mai bine în înregistrări. Live nu par să fie chiar în largul lor, sau poate că mă așteptam eu la altceva. Mi-a plăcut faptul că solistul a ținut să învețe câteva expresii românești și a comunicat cu spectatorii. E de apreciat.

Arenele Romane s-au umplut repede chiar înainte de Megadeth. Dave Mustaine a cerut (prin vocea organizatorilor) să nu se mai fumeze în apropierea scenei și unii spectatori au protestat nemulțumiți. Estimez că în zonă erau aproape 4000 de oameni. Arenele păreau pline pentru că jumătate din zona de la sol era ocupată de cabina de sunet și de tarabele care vindeau nachos, bere și sucuri. Apropo, prețuri mari – 7 lei/500ml de răcoritoare. Sistemul pe bază de jetoane era eficient și cumpăratul mergea repede bine.

Megadeth și un line-up greu de înțeles

Cuvântul care caracterizează show-ul Megadeth este “Dezamăgitor”. Trupa a ales să cânte multe piese vechi (de pe Rust in Peace) dar și mai multe track-uri de pe Dystopia. Recunosc că nu-mi place nicio piesă de pe Dystopia. Cu greu am ales să păstrez în computer doar track-ul care dă titlul albumului, dar și ala nu merită mai mult de 2 stele din 5. (E opinia mea. Nu dați cu pietre).

Solistul Dave Mustaine părea ușor răgușit (poate și de aici rugămintea cu fumatul), iar sunetul mi-a părut distorsionat și cu prea mult accent pe bass și baterie. Sper doar că în zona în care am stat eu era problema asta și că în rest s-a auzit bine. (Cu toate că la Myrath nu a existat problema).

Am filmat câteva dintre piesele mele preferate ale lui Megadeth și vi le ofer aici. Calitatea imaginii lasă de dorit pentru că nu am fost lăsat să intru cu o cameră profesională și am filmat cu un iPhone. Vă puteți face o idee despre ce a fost pe 13 iulie 2016 la București.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*