VIDEO Adobe Premiere Rush CC – idei bune, mai puțin partea cu abonamentul lunar

Adobe Premiere Rush CC
Adobe Premiere Rush CC

Din punctul meu de vedere, Adobe a încetat să mai fie un vânzător bun de aplicații în momentul în care au făcut 2 greșeli:

  • au trecut la modelul de abonament lunar pentru aplicațiile lor
  • au început să bage pe gât utilizatorilor tot felul de aplicații pe care nu le dorești, la bundle cu cele de care au nevoie.

Azi au anunțat Adobe Premiere Rush CC și merg pe același model.

Aplicația sună bine. E un fel de iMovie mai bun și cu mai multe opțiuni. Se adresează și profesioniștilor și celor care vor să facă un clip rapid. Ba chiar e o aplicație prezentă pe mai multe platforme, inclusiv pe iPhone.

Toate bune și frumoase până când Adobe a explicat modul în care poți să o folosești. Ai 2 variante:

  1. Gratis pentru 3 exporturi și 2GB de Cloud Storage, Adobe Fonts și Adobe Portfolio.
  2. 11,89 Euro/lună pentru exporturi nelimitate și 100 GB de Cloud Storage, Adobe Fonts și Adobe Portfolio.

Hai să o luăm pe rând: Cine are nevoie de Cloud Storage de la Adobe când există deja iCloud, Dropbox sau Google Drive? Dar de Adobe Fonts și Adobe Portfolio (nici nu știu ce e aia și nu prea mă interesează).

Dar să plătești 11,89 euro/lună pentru ce?

Eu folosesc o aplicație gen iMovie nu foarte des. Să zicem, o dată la 2-3 săptămâni. Sunt utilizatori care au nevoie de ea doar pe telefon, ocazional. De ce ai plăti un abonament lunar pentru ceva ce nu folosești zilnic?

Da, e nice to have, dar cred ca Adobe trebuie să scape de Cloud, Fonts, Portfolio și alt crapware și să ofere o aplicație basic pentru o sumă fixă și atât. Dai 50 – 100 Euro și o ai 5 ani. Vrei și Cloud Storage și restul de aplicații și facilități? Atunci platești abonament lunar separat pentru ele.

Și încă o chestie: cum să limitezi la 3 exporturi. Fă măcar 3 exporturi pe lună pentru cei ca mine care folosesc doar ocazional un video editor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*