Vânzările globale de imprimante Epson cu rezervoare de cerneală de mare capacitate au atins 50 de milioane de unități

Imprimantă business cu jet de cerneală. FOTO Epson

Vânzările globale cumulate ale imprimantelor Epson cu rezervoare de cerneală de mare capacitate au atins recent 50 de milioane de unități. Astfel, folosind mai puțin plastic, care este principala componentă a cartușelor de cerneală, compania estimează că emisiile de CO2 au fost reduse cu aproximativ 166.000 de tone față de cazul în care toate aceste echipamente ar fi funcționat cu cartușe de cerneală1. Epson a lansat imprimantele dotate cu rezervoare de cerneală de mare capacitate, denumite în prezent EcoTank, în octombrie 2010, în Indonezia. Ulterior, compania și-a extins constant zona de livrare, ajungând la 170 de țări și regiuni în 2019.

Stabilind mai întâi o prezență în teritoriile emergente și pătrunzând apoi în economiile dezvoltate, modelele Epson cu rezervor de cerneală de mare capacitate au o cotă de piață în creștere din totalul imprimantelor cu jet de cerneală vândute în fiecare an. Ca urmare, Epson, care se mândrește cu o recunoaștere puternică a brandului și cu o gamă extinsă de modele EcoTank, a continuat să își păstreze cea mai mare cotă2 pe piața globală de imprimante cu rezervoare de cerneală de mare capacitate timp de zece ani consecutivi.

Schimbările sociale rapide au determinat transformări majore ale obiceiurilor de print legate de birou și de scoală, în anul fiscal 2020. În toate segmentele, va continua să ofere costuri de imprimare cu mult mai mici decât cele ale concurenților și o performanță de neegalat privind componenta ecologică, pentru a le permite clienților să imprime fără a fi preocupați de costurile de imprimare și de impactul asupra mediului înconjurător.

1) Scăderea emisiilor de CO2 produse de consumabile a fost calculată prin compararea numărului cumulat de recipiente de cerneală vândute până în august 2020 cu numărul de cartușe de cerneală necesare pentru a imprima aceeași cantitate și echivalarea emisiile de CO2 aferente. Emisiile de CO2 au fost calculate în baza condițiilor de evaluare  Epson, care iau în considerare impactul producției de consumabile și de piese. Emisiile de CO2 reale vor varia în funcție de condițiile de utilizare ale imprimantei. Au fost evaluate cartușele de cerneală și ambalajele pentru imprimanta cu cartușe de cerneală, precum și recipientele de cerneală și ambalajele rezervoarelor de cerneală de mare capacitate (calculate pe baza cartușelor și a recipientelor de cerneală de schimb).

2) Referitoare la numărul de produse globale pentru rezervoarele de cerneală de mare capacitate vândute între 2010 și august 2020. Cota principală de piață în ceea ce privește numărul de produse globale pentru rezervoarele de cerneală vândute între 2010 și 2019, conform cercetării IDC (Sursa: Sistemul de monitorizare periferic trimestrial IDC 2020Q2)

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*