TBI Bank și Clinicile Dentare Dr. Leahu: Mulți români amână vizita la dentist din lipsa banilor. BNPL, o soluție accesibilă pentru un zâmbet sănătos

Ionuț Sabadac. FOTO Goya PR

Sănătatea dentară ar trebui să fie o prioritate pentru toată lumea, dar destul de mulți români au tendința să amâne vizitele la dentist. Jumătate dintre români spun că nu au fost niciodată la stomatolog, fie pentru că nu consideră că au nevoie, fie din lipsa banilor, arată datele unui studiu Kantar realizat la începutul acestui an. În acest context, instrumentul de plată alternativă de tip Cumpără acum, Plătește mai târziu (BNPL) oferit de tbi bank pentru serviciile stomatologice din Clinicile Dentare Dr. Leahu este o soluție extrem de eficientă și accesibilă pentru un zâmbet sănătos.

Soluția de plată Cumpără acum, Plătește mai târziu permite consumatorilor să împartă costul total al oricărei proceduri stomatologice în rate fără dobândă sau comisioane și reprezintă un instrument excelent care susține incluziunea socială. În acest fel, clienții pot beneficia de serviciile stomatologice de care au nevoie în rate fără dobândă, cu un impact mult redus asupra buzunarului propriu. Procesul de aprobare este foarte rapid, de numai câteva minute, și poate avea loc chiar în clinică.

Acest instrument de finanțare este accesibil atât pentru proceduri de rutină sau de prevenție, cât și pentru cele mai complexe și implicit costisitoare, având în vedere că unele lucrări dentare pot costa și peste 3.000 de euro. Achitarea integrală a unei astfel de lucrări, fără presiuni financiare, poate reprezenta o provocare pentru oricine, dar un sistem de rate inteligent ar putea însemna un cost lunar de circa 150 de euro, în medie, pentru o perioadă de 24 de luni.

„Continuăm parteneriatul strategic dintre tbi și Clinicile Dentare Dr. Leahu, încheiat în urmă cu doi ani, și oferim mereu clienților cele mai accesibile soluții pentru zâmbetul lor. Cumpără acum, Plătește mai târziu se diferențiază prin capacitatea de a oferi un serviciu de valoare fără efecte majore asupra bugetului lunar. Prin opțiunea plății în rate lunare fără dobândă, atenuăm povara financiară pe care o pot resimți clienții și le facilităm accesul la îngrijirea medicală de care au nevoie. Iar în același timp, ajutăm și furnizorii de servicii medicale să își crească veniturile prin eliminarea barierei prețului pentru pacienții lor”, spune Ionuț Sabadac, VP Merchant Solutions, tbi bank.

Dintre românii care merg mai des la dentist, circa 8% ajung o dată pe lună sau chiar mai frecvent, iar bugetul alocat serviciilor stomatologice este cu 17% mai mare în acest an, ajungând la o medie anuală de aproximativ 2.000 lei, potrivit studiului Kantar. Cele mai uzuale tratamente de prevenție sunt consultul, radiografia și procedurile de igienizare profesională.

„Deși educăm de mulți ani pacientul român, accentuând importanța prevenției și faptul că sănătatea generală începe cu dinții, iar imunitatea este influențată semnificativ de accesul la serviciile stomatologice, studiile și realitatea ne arată că al doilea motiv major pentru care acesta nu ajunge la medicul stomatolog este lipsa resurselor, a banilor, în principal. Suntem încântați de parteneriatul cu tbi bank – prin instrumentul de finanțare eficient pe care îl pune la dispoziție, oferă o rezolvare practică unei probleme pe care o treime dintre români o invocă și aduce în prim-plan o perspectivă diferită – salvezi ani de sănătate dentară prin finanțare și accesare a serviciilor dentare acum, când nevoia este pregnantă”, a declarat Dr. Ionuț Leahu, fondator și CEO al Rețelei Clinicile Dentare Dr. Leahu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*