Spumă de fructe cu zmeură și mure. Desertul copilăriei mele

Zmeură și mure

Atunci când mergeam la bunica din partea tatălui, undeva prin Ilfov, aveam parte de o grămadă de bunătăți. Una dintre ele era spuma de fructe. Bunica avea câteva tufe de zmeură în spatele casei și profitam de asta pentru a mânca un desert simplu, dar delicios.

Astăzi am dat de cineva care vindea mure și zmeură, așa că decis să recreez acel desert.

Rețeta e simplă. Am folosit aproape jumătate de kilogram de mure și zmeură, 4 albușuri de ou și câteva linguri de zahăr.

Am zdrobit fructele cu furculița, apoi le-am amestecat cu mixerul. Separat, am amestecat albușurile de ou cu zahărul până am făcut frișcă. Frișca asta trebuie să stea în castron dacă în întorci invers. Nu cred că a durat mai mult de 5 minute.

Apoi am amestecat fructele mixate cu frișca pentru încă 10 minute. Tot cu mixerul. Compoziția finală am așezat-o în forme (pot fi folosite și căni, pahare sau castronașe) și am pus-o la frigider. Poate fi mâncată pe loc, dar mie îmi place mai rece. Gustul e exact cel din copilărie :)

A durat mai mult să fac curățenie după toată rețeta :)

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*