Sparrow mai are de lucru

Am incercat sa renunt la Mail in favoarea Sparrow. Si mi-am impus asta atit de mult incit am setat Sparrow ca si client de mail Default si mi-am scos Mac OS Mail din minte pentru o saptamana.

Nu era pentru prima data cind faceam asta cu o aplicatie si nici cu clientul meu de mail. Am fost utilizator de Microsoft Outlook timp de 5-6 ani si cind am trecut la Mac OS X credeam ca o sa-i simt lipsa. Am si facut-o pentru doua saptamani, pina am gasit Mail. Asta m-a convins si sa renunt la Windows XP pe care il aveam virtualizat pe Mac.

Am testat Sparrow 1.2 Lite. Diferenta dintre Lite si versiunea completa este ca prima are o reclama in partea de sus a listei de emailuri.

Sparrow e o cu totul alta poveste, dar dupa numai 6 zile de lucru cu el mi-am dat seama ca nu pot sa il mai tin pe computer.

Ce imi place la Sparrow

Interfata m-a atras din primul moment. Imi place foarte mult si acum si asta chiar imi lipseste la Mail. Nu neaparat layout-ul vertical, ci felul in care arata butoanele, cum sunt asezate sau cum poti sa ai email-urile tale, mereu la indemana, intr-o fereastra minimala. OK, faptul ca imi place se datoreaza probabil si faptului ca iubesc Twitter si, mai nou, Reeder for Mac.

Shortcut-urile te fac sa verifici usor emailurile si sa ai acces la functiile de baza.

Atunci ce nu merge?

Well, in primul rand,… interfata. Da, faptul ca arata bine si e minimala, e prea putin pentru mine. Sunt un Power User cind vine vorba de Mail. Am aproape 15 mii de emailuri impartite pe foldere si subfoldere si sincronizate cu Gmail.

Pe Sparrow, ca sa ajungi la Spam trebuie sa apesi un buton si apoi sa selectezi dintr-o lista casuta de Spam. Daca ai prea multe foldere, casuta de spam e ascunsa si trebuie sa mai si faci scroll in sus. Pe cind, in Mac OS Mail, folderul de Spam e intotdeauna in partea dreapta, ca si cel de Trash si ca si toate folderele.

Sparrow a dus ideea de label mai departe si le-a colorat. Foarte frumos din partea lor, dar eu sunt discromat si daca vad un colt de email colorat, nu imi dau seama din prima ce culoare este si nici carui folder/label apartine.

Prima data cind am deschis Sparrow, a inceput sa-mi incarce emailurile din “Sent Items”. Dintr-un motiv care imi scapa, multe dintre ele aveau data instalarii Sparrow, in locul datei cind au fost cu adevarat trimise. Restart-uri de aplicatie sau de computer nu au ajutat la nimic. Asta a fost un Mare FAIL!

Cautarea in Sparrow lasa si ea de dorit. Nu este nici pe departe instant, ca si in Mail. O alta ciudatenie este legata de felul in care se comporta butonul de Delete. Cind il apesi nu trimite mesajele in Trash ci a creat un nou folder Trash in Gmail unde duce tot ce stergi.

Si daca ar fi doar atit, ar fi OK, dar Sparrow crapa destul de des, mai ales atunci cind ii dau sa stearga mai mult de 3-4 mailuri o data.

Merita?

Da, Sparrow merita pentru userul de Gmail care vrea sa tina emailurile si pe computer si nu primeste/trimite mai mult de 2-3 mailuri pe zi. Pentru el, poate sa fie aplicatia ideala. Acel user nu trebuie sa isi sorteze mailurile sau sa tina mii in diferite foldere.

Sparrow este, la versiunea 1.2 o jucarie interesanta, care nu folseste unei persoane care depinde si foloseste Mail mai mult decit alte servicii.

Imi place ca Apple a adoptat o interfata similara pentru Mail in Mac OS Lion, asa ca o astept cu nerabdare. Sper ca viitorul Mail sa fie atragator ca Sparrow si sa se miste la fel de bine ca actualul Mac OS Mail. O sa mai dau o sansa Sparrow cind ajunge la 1.5 sau 2.0 sau macar atunci cind rezolva problemele listate mai sus.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Sparrow cumparat de Google | boio.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*