Soluţii româneşti smart city, în premieră la cel mai prestigios târg de profil, Smart City Expo World Congress Barcelona

FOTO 2 Value

Peste 24.000 de participanți din întreaga lume sunt așteptați între 15-17 noiembrie 2022 la Fira de Barcelona, la Smart City Expo World Congress (SCEWC), cel mai prestigios târg dedicat soluțiilor Smart City la nivel global. Pentru prima dată, România va fi reprezentată la acest eveniment de companii precum Maxtui & Associates, Silva Sistems și Asseco SEE (ASEE), susținute de partenerul tehnologic Allied Telesis și de ONG-ul Open Communities, pentru a prezenta soluţii de mobilitate şi siguranţă urbană, unele dintre ele deja implementate în România.

Aflat la a 11-a ediție, evenimentul va reuni peste 1.000 de expozanți și 400 de experți internaționali, sub tema „Orașe inspirate de oameni”. Congresul se va concentra pe instrumente și strategii accesibile pe care guvernele locale, organizațiile și cetățenii le pot folosi pentru a adresa numeroasele provocări implicate în transformarea urbană și pentru a asigura un viitor mai bun pentru comunități și generațiile viitoare.

„Ne așteptăm la peste 24.000 de participanți în luna noiembrie. Acest lucru ne va readuce la cifrele din perioada premergătoare pandemiei, subliniind nu numai cât de importante sunt orașele pentru viitorul omenirii și al planetei, ci și faptul că Smart City Expo este evenimentul global de referință pentru ecosistemul larg de transformare urbană, acum mai mult ca niciodată”, a declarat Ugo Valenti, Directorul Smart City Expo World Congress.

Programul congresului SCEWC va fi structurat pe opt teme, respectiv Economy, Enabling Technologies, Energy & Environment, Governance, Infrastructure & Buildings, Living & Inclusion, Mobility, and Safety & Security.
Infrastructură și mobilitate
Infrastructurile eficiente și mobilitatea rapidă, două dintre subiectele cheie implicate în proiectarea și construcția orașelor inteligente, vor avea propriile evenimente în cadrul SCEWC. A doua ediție a Tomorrow.Mobility se va concentra pe promovarea proiectării și adoptării de noi modele de mobilitate urbană durabilă. Co-organizat de EIT Urban Mobility, o inițiativă a Institutului European de Inovare și Tehnologie, organism al Uniunii Europene, evenimentul are și sprijinul unor companii și instituții de top, precum Forumul Economic Mondial.
Tomorrow.Building creează, în cadrul SCWEC 2022, o zonă axată pe soluții tehnologice legate de construcții, precum imprimarea 3D, robotica, IoT și BIM (Building Information Modelling), precum și noi materiale. În cadrul forumului, participanții sunt invitați la dezbatere, cu scopul principal de a genera idei inovatoare pentru dezvoltarea sustenabilă a clădirilor și infrastructurii mari.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*