Siri in limba romana?

Google deja recunoaste limba romana si stie sa transpuna in cuvinte vorbele tale. Apple a ramas putin in urma, dar asta nu inseamna ca nu fac pasi mici catre ceea ce ne dorim cu totii.

Siri in limba romana ar fi bun. Macar pentru momentele alea in care ai nevoie sa-ti citeasca un mail sau sms si sa dai un reply rapid.

Daca, din intimplare, ai meniul de iPhone in limba romana, aplicatia Maps de pe iOS iti citeste traseul cu o voce romaneasca (oarecum nesigura pe ea).

Chestia asta parca nu era in iOS 6, nu?

[Merci Copilandru pentru pont]

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

5 Comments

  1. Deci am incercat sa dictez in limba romana pe un sistem Android (ultimul, sau ma rog, cel care vine cu Note3) si nu mare mi-a fost surpriza cand dupa nu mai mult de cateva propozitii am abandonat ideea.

    Functioneaza pentru fraze simple si scurte, dar pt ceva mai elaborat…

    Oricum nu contest ca ar avea cateva avantaje Android, dar nu dictarea in limba romana.

  2. Nu merge perfect la dictat propozitii intregi dar pentru cautat pe google si youtube este excelent gogu. I-am luat lui socru-meu o tableta cu android si de cand i-am aratat cum sa caute pe google si youtube cu dictare …. nu mai scrie nimic pe ea :)

  3. [Continuare] Nu contest ca este buna dictarea in orice limba insa … are si o parte negativa. Nu te mai lasa sa gandesti deloc :( De ex eu folosesc siri pentru compus diverse mailuri in germana si este super doar ca in felul asta nu mai ma intereseaza daca stiu sau nu cum se scrie un cuvant.
    Deci recomand folosirea acestei functii cu limita, in special de catre copii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*