Rompetrol va acoperi cu carburant pentru 1 an de zile deplasările medicale la domiciliul copiilor cu boli grave din Dobrogea în proiectul derulat de Asociația Dăruiește Aripi

Cadre medicale de la Asociația Dăruiește Aripi. FOTO Asociația Dăruiește Aripi

Asociația Dăruiește Aripi anunță semnarea unui parteneriat pe un an de zile cu Rompetrol -KGM International, privind acoperirea necesarului de carburant în proiectul de deplasări medicale la domiciliul copiilor cu boli grave din Dobrogea, program prin care, echipe mixte ale asociației Daruiește Aripi și personalul medical specializat al secției de onco-hematologie pediatrică de la Constanța merg acasă la copiii bolnavi pentru procedurile medicale ce se pot efectua acasă, în condiții de siguranță.

“Ni s-a ridicat o piatră de pe suflet. De acum nu vom mai avem grija combustibilului grație oamenilor de la Rompetrol care au înțeles importanța acestui proiect. Astfel, vom putea să acoperim o nevoie mai mare de medicamente pentru acești copii suferinzi”, a declarat Alina Pătrăhău, fondatoarea Dăruiește Aripi.

Cancerul pediatric este o boală care necesită în medie doi ani de tratament de specialitate în cure succesive și apoi, pentru supraviețuitori, o monitorizare strictă pentru tot restul vieții. Din păcate, odată iesiți din perimetrul secțiilor de onco-hematologie pediatrică, pacienții și familiile se confruntă cu lipsa totală de expertiză și disponibilitate a serviciilor medicale de proximitate, pentru monitorizarea, rezolvarea problemelor de sănătate intercurente sau asistență terminală în cazurile fără speranță.

Viziunea inovatoare a proiectului nostru este de a crea un continuum de îngrijire pentru copiii cu cancer și alte boli grave oriunde s-ar afla și în orice moment al evoluției bolii. Această viziune este astăzi validată de forurile experților (SIOP) în contextul pandemiei COVID-19, ca o necesitate stringentă de a oferi alternative pentru a le acorda asistență medicală în siguranță.

“În perioada ianuarie- iulie 2020 am efectuat deja 209 vizite, față de 172 în tot anul 2019, am parcurs peste 7000 de kilometri, am prelevat peste 600 de analize și – am folosit peste 3800 de echipamente de protecție suplimentar pentru personalul medical si familii. Suntem cu toţii conectaţi: atunci când prima linie a serviciilor de sănătate este vulnerabilă, întreaga noastră comunitate este ameninţată și ne dorim să avem cât mai mulți parteneri în sprijinul celor mai vulnerabili dintre copii”, a transmis Asociația “Dăruiește Aripi”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*