Roche lansează cobas 5800, un nou sistem de diagnosticare moleculară pentru a extinde accesul la teste și a îmbunătăți îngrijirea pacienților

Roche lansează cobas 5800, un nou sistem de diagnosticare moleculară

Bolile infecțioase, cum ar fi cele transmise pe cale respiratorie, sexuală și prin transplant, devin din ce în ce mai greu de gestionat și reprezintă o problemă medicală din ce în ce mai stringentă pentru milioane de pacienți din întreaga lume.

Accesul la teste de diagnosticare precise și fiabile ajută clinicienii să îmbunătățească îngrijirea pacienților, să limiteze cheltuielile cu asistența medicală și să contribuie la protejarea sănătății publice.

Sistemul cobas 5800 este un sistem nou si compact care completează portofoliul Roche Molecular, oferind eficiență, simplificare și rezultate rapide laboratoarelor de toate dimensiunile, astfel încât medicii să poată determina prompt cele mai bune strategii de tratament pentru pacienții lor.

Roche lansează sistemulcobas® 5800, un nou instrument de laborator molecular, în țările care acceptă marcajul CE. Testarea reprezintă una dintre primele linii de apărare pentru a proteja starea generală de bine a unui pacient și este de o importanță vitală în orientarea rapidă a tratamentului acestuia. Sistemul cobas 5800 ajută la abordarea provocărilor cu care se confruntă laboratoarele din cauza creșterii numărului de teste pentru pacienți, a complexității sistemului de compensare și a necesității unui meniu de teste mai diversificat, oferind în același timp rezultate semnificative prompte.

„Diagnosticul continuă să revoluționeze modul în care furnizorii de servicii medicale îngrijesc pacienții și este esențial, acum mai mult ca niciodată, accesul comunității medicale la soluții de testare fiabile și precise“, a declarat Thomas Schinecker, CEO Roche Diagnostics. „Suntem încântați că putem oferi acum un sistem molecular compact, complet automatizat, așa cum este sistemul cobas 5800. Acesta contribuie la soluționarea cerințelor în creştere la care sunt supuse laboratoarele prin eficiență sporită, fluxuri de lucru optimizate și economii de costuri, permițându-le acestora să ofere îngrijiri de calitate pacienților.“

Sistemul cobas 5800, cel mai nou membru al gamei Roche Molecular, se bazează pe inovația sistemelor cobas® 6800 și cobas® 8800, făcând testele moleculare accesibile pentru mai mulți pacienți din întreaga lume.

Roche anticipează că va primi aprobarea Administrației americane pentru alimente și medicamente din SUA (U.S. Food and Drug Administration) în cursul trimestrului III din 2022.

Despre Sistemul cobas 5800

Sistemul cobas 5800 este o soluție de testare moleculară PCR în timp real care oferă performanțe excelente și utilitate cu valoare adăugată într-un spațiu compact. cobas 5800 System oferă automatizare, consolidare, integrare și standardizare – făcându-l o soluție scalabilă și eficientă din punct de vedere al costurilor pentru laboratoarele mai mici care caută performanțe de laboratoare mari sau pentru laboratoarele mari care caută agilitate de laboratoare mici.

Sistemul este construit pentru a oferi un flux de lucru complet automatizat care cuprinde furnizarea, transferul și pregătirea probei, amplificarea și detecția, calcularea rezultatelor și transmiterea acestora către sistemul informatic de laborator (Laboratory Information System – LIS). Modulul unic permite un timp de așteptare de până la opt ore, reducând astfel timpul de lucru, ceea ce poate duce la îmbunătățirea productivității, la reducerea posibilităților de eroare și la timpi de execuție mai previzibili.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*