razboiul din georgia si dublul standard CNN

acesta este un editorial marca Adrian Boioglu – boio.ro

am urmarit in mare graba ceea ce a dat cnn despre razboiul rusia – georgia. de obicei ma uit la cnn US. prefer sa vad stirile locale si nu cele internationale. iar americanii fac o selectie buna din stirile internationale, anyway… daca tot a inceput razboiul am aruncat un ochi si pe cnn international.

cu ocazia asta am vazut ca editorii/reporterii cnn nu prea au aceeasi parere peste tot… cam neprofesionist cind vine vorba de un razbel…

pina mai ieri, cnn international parea sa dea dreptate rusiei si ii ignorau pe georgieni.

cnn US pe de alta parte, mai lua la mijto cite un ambasador al rusiei, mai amintea prin jurnale ca pe acolo se mai arunca bombe sau ca avioanele rusesti isi fac de cap. astazi situatia s-a schimbat la 180 grade.

CNN US a inceput sa dea stirile despre razboi ca pe unele de braking news. nu mai e razboiul din zona ci “russian invasion”. ciudat este ca totul se intimpla in ziua in care bush a iesit pe TV (in sfarsit) sa condamne actiunile rusesti. nu mai zic ca Mccain si Obama (candidatii la presedintie) isi dau cu parerea la greu despre asta.

da, e devarat ca oamenii importanti fac stirile. nu stirile fac stirile, dar mie imi miroase a dublu standard. e adevarat ca cnn prezinta acum conflictul la modul cel mai corect. dar oare nu e cam tarziu?

amuzant este ca tot ceea ce spun ei este legat intr-un fel sau altul de “rusia vrea sa-si arate muschii”, “rusia vrea sa arate ca ne mai poate speria inca” si cum USA nu este de acord cu tot ceea ce fac rusii…

in alta ordine de idei, americanii stiu ca nu pot sa se bage acolo. sau cel putin nu au inca un pretext pentru a intra in zona.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. este ceva voit. un scenariu. mai ales la nivelul media. asa au ales sa poarte acest razboi. altfel era clasic si ineficient. azi si maine vor fi miscarile in media.
    o zi minunata iti doresc

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*