Raul Oaida si prima masina cu un motor cu aer

Tine minte numele asta – Raul Oaida. Este un tanar din Deva si are doar 20 ani. Cu toate acestea a fost numit un geniu. Si pe buna dreptate.

Daca il cauti putin pe net vei afla ca a construit o bicicleta cu… reactie si a reusit sa trimita in spatiu o naveta spatiala construita din pese LEGO.

Ultima lui inventie este cea mai… geniala de pina cum. Raul Oaida a surubarit aproape un an la o masina construita din piese LEGO care functioneaza cu aer. Da, masina lui nu are nevoie de alt combustibil decit aer. Si este un automobil in marime naturala.

Ideea lui s-a dezvoltat in ultimul an sub numele de #superawesomemicroproject.

Motorul este facut tot din piese de LEGO si este format din patru motoare mai mici care reunesc 256 pistoane. Masina a fost construita din peste 500.000 piese.

Viteza maxima este de 20-30 km/ora. In video este condusa cu mare atentie, in scop demonstrativ.

Masina gandita de Raul Oaida a fost construita in Romania (probabil la Deva, de unde este el) si apoi trimisa in Australia, la Melbourne la cel care l-a ajutat cu finantarea si popularizarea proiectului, Steve Sammartino. Povestea intilnirii virtuale dintre Raul si Steve este la fel de interesanta.


Bravo, Raul!

4 Comments

  1. Foarte tare! Avem nevoie de tineri ca el … cat de multi.
    Iar daca as gasi o metoda prin care sa pot sponsoriza asemenea proiecte, m-as implica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*