Raul Oaida si prima masina cu un motor cu aer

Tine minte numele asta – Raul Oaida. Este un tanar din Deva si are doar 20 ani. Cu toate acestea a fost numit un geniu. Si pe buna dreptate.

Daca il cauti putin pe net vei afla ca a construit o bicicleta cu… reactie si a reusit sa trimita in spatiu o naveta spatiala construita din pese LEGO.

Ultima lui inventie este cea mai… geniala de pina cum. Raul Oaida a surubarit aproape un an la o masina construita din piese LEGO care functioneaza cu aer. Da, masina lui nu are nevoie de alt combustibil decit aer. Si este un automobil in marime naturala.

Ideea lui s-a dezvoltat in ultimul an sub numele de #superawesomemicroproject.

Motorul este facut tot din piese de LEGO si este format din patru motoare mai mici care reunesc 256 pistoane. Masina a fost construita din peste 500.000 piese.

Viteza maxima este de 20-30 km/ora. In video este condusa cu mare atentie, in scop demonstrativ.

Masina gandita de Raul Oaida a fost construita in Romania (probabil la Deva, de unde este el) si apoi trimisa in Australia, la Melbourne la cel care l-a ajutat cu finantarea si popularizarea proiectului, Steve Sammartino. Povestea intilnirii virtuale dintre Raul si Steve este la fel de interesanta.


Bravo, Raul!

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

4 Comments

  1. Foarte tare! Avem nevoie de tineri ca el … cat de multi.
    Iar daca as gasi o metoda prin care sa pot sponsoriza asemenea proiecte, m-as implica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*