Produsele OPTEX au fost testate la IFSEC 2016

OPTEX Stand barOptex, lider global în dezvoltarea de soluţii de detecţie, a participat luna trecută la IFSEC International 2016, cel mai mare târg de securitate din Europa.

IFSEC International 2016 a reunit anul acesta peste 600 de companii din industria de securitate, târgul fiind vizitat de-a lungul celor trei zile de peste 27000 de vizitatori. Evenimentul se adresează producătorilor, distribuitorilor, integratorilor şi consultanţilor din acest domeniu, reprezentând o bună oportunitate de networking, dezvoltare de proiecte sau stabilirea de noi contracte de vânzare. În cadrul evenimentului au avut loc seminarii şi workshop-uri dedicate metodelor de combatere a terorismului, securităţii integrate, securităţii IP, clădirilor inteligente, controlului de acces, biometriei, supravegherii video şi securităţii perimetrale fizice.

Standul Optex a fost realizat astfel încât vizitatorii să poată testa live senzorii companiei, în diferite scenarii de utilizare.

Securizarea unui bar

O zonă a standului Optex a fost dedicată unei soluţii simple de securizare a unui bar, soluţia propusă de Optex având la bază senzorul laser REDSCAN. Această implementare a fost realizată ca urmare a creşterii numărului de furturi din baruri. Vizitatorii au fost încurajaţi să încerce să ia o sticlă din bar fără ca acţiunea să fie detectată. Indiferent de rapiditatea mişcării, sistemul a avut o acurateţe de 100%, fiecare acţiune fiind surprinsă de senzorul Optex.

Detecţie cu fir şi wireless, la 360 grade

O altă zonă a standului a fost dedicată sistemelor Optex de prevenire a spargerilor de imobile şi a furtului de echipamente. Pentru fiecare zonă a unei locaţii, Optex deţine în portofoliul de produse echipamente dedicate de detecţie, care pot declanşa în mod automat camere de supraveghere, pot bloca uşile de acces sau alerta companiile de pază. Majoritatea senzorilor Optex sunt disponibili şi în varianta wireless.

Protecţie perimetrală 

A treia zonă a standului a fost dedicată protecţiei perimetrale. Soluţia Optex propusă permite detectarea tuturor persoanelor care se apropie de un gard perimetral, senzorii activând în acest caz o lumină Raytec. A fost prezentat, de asemenea, şi senzorul bazat pe tehnologii de transmisie pe fibră optică, care poate detecta dacă intruşii încep escaladarea gardului.

În cadrul standului, Optex a mai prezentat şi senzorul Akribos, care poate număra în timp real persoanele care se află într-o anumită zonă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*