placerea unei carti… ascultate

e prima data cind iau un audiobook. si intimplator mi-a picat in mina alchimistul de coehlo.

mi-am adus aminte cu ocazia asta de ce imi placeau cartile cind eram mai mic si am realizat de ce nu am mai citit de citiva ani o carte adevarata. you know… una cu pagini de hartie, coperti de carton, cu sau fara poze… genul ala…

ultimele carti si reviste au fost mai toate in format pdf sau chiar .doc. asta pt ca imi e mai comod sa le rasfoiesc in fata laptopului. am o gramada in computer. imi lipsea insa comoditatea unui pat si incepeam sa simt nevoia unei pauze pt ca ochii incep sa-mi imbatrineasca.

cind am inceput sa ascult alchimistul mi-am dat seama cit am pierdut pentru ca nu am apelat la audiobooks mai devreme. netul e plin de carti in format audio si in engleza si in romana. intimplator Alchimistul era in engleza si vocea si accentul naratorului fac toti banii. daca asta era gratuita… well, cu atit mai bine.

o carte de marimi reduse precum alchimistul are 4 ore si ceva. iPhone (ca si orice alt mp3 player mai destept) stie sa iti puna “semnul de carte” acolo unde ai ramas asa ca, usor, am ajuns sa ma intorc la cartea mea si pe drum, si la munca si seara – inainte de culcare. timpul limitat ma face sa nu fi parcurs mult de jumatate din ea deocamdata.

de acum ma apuc sa caut carti online. multe site-uri au oferte de genul – 3 audiobooks gratuite la inscriere.

facem un mic sondaj/lista de sugestii: tu ce carti ai ascultat sau ai vrea sa asculti? le pereferi in format audio, pdf sau clasic – printate?

update: linkul de pe iTunes nu mai e gratuit asa ca ia de aici Alchimistul de Paulo Coelho

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

18 Comments

  1. hmm…pana acum am citit doar carti in format clasic si electronic. Audio nu am incercat, dar cred ca toate au un inceput :)

  2. din pacate citesc foarte rar, dar atunci totusi as prefera sa citesc pe hartie sau audiobook, ajunge cat stau in fata monitorului pentru alte activitati cititul are trebui sa intre la categoria relaxare psihica si fizica deci un fotoliu confortabil sau chiar in pat

  3. Asta imi aduce aminte de “cartile audio” pentru copii. Vechile casete audio, era o placere sa le auzi interpretate si tu decat sa iti imaginezi actiunea.

  4. nu am ascultat pana acum nici o carte in format audio … dar vreo luna ascutam in fiecare zi, de fapt invatam limba rusa … nu stiu de ce :)) dar mergeam pe jos in ficare dimineata cam jumatate de ora (exact o lectie) si am invatat “the basics” ,si in plus ma ajutau si la accente (ceea ce o carte nu te poate invata pe deplin). asadar ,stiam de audiobook-uri,dar nu am incercat niciodata. O sa caut si o sa-ti spun daca aleg audiobook sau printate (cele in pdf nu am trecut niciodatat de a 2-a pagina la ele . nu stiu de ce).

  5. Oare ce varianta ai ascultat, pentru ca eu am prins varianta narata de Jermy Irons si merita tot timpul care il aloci acestei audiolecturi ……..

  6. @Adrian si GadgetNews: pare ca nu mai e disponibila free cartea asta! :( Daca le aveti voi, nu ati vrea sa faceti “share” la ele sa le avem si noi ceilalti, nevoiasii?

    Daca ziceti ca nu stiti cum, …. ori nu vreti, ori nu va complicati … ca e mai simplu sa zici nu, nu? :D

  7. @felix: eu o am in format m4b. numai ca are 56.8 MB. ce propui?

    btw, d-aia e bine sa faci ceva cind scrie pe boio.ro. lucrurile bune nu te asteapta mult. mai ales in iTunes…

  8. @Adrian: Pai daca vrei intr-adevar sa mi-o dai si mie (cartea), fa o arhiva multivolum pe volume de ~9 Megi si da-mi pe mail, sau pune-o pe un ftp sau ceva de gen rapidshare.

    In ceea ce priveste iTunes, am incercat de mai multe ori, in repetate randuri sa activez contul Apple si pe iTunes Store, dar nu stiu de ce imi tot da eroare pe Romania (probabil nu e inca functional deplin), iar in state, nu pot ca imi cere adresa de state … :(

    GadgetNews: Eram chiar TARE CURIOS si de variantele ce le-ai aclamat tu, dar vad ca nu te “inghesui” … :(

  9. @GadgetNews: Cred ca iti dai seama ca nu am sa imi dau adresa aici pe blog-ul lui Adrian! Am trimis la tine pe site la contact!

  10. @Adrian: E TOTAL aberant sa iti ia asa, mai bine pe mail, iar daca nu iti merge tie suficient de bine internetul, renunta!

    Mercic oricum!

  11. eu am prins Shogun, Drumuri prin memorie (Paler), Istoria credintelor a lui Eliade si mi-am luat de prin romanica niste Liiceanu si Plesu, am mai ascultat si un fel de Coelho in lectura lui Pittis parca (dar nu era cartea intreaga si imi scapa numele – sa fie oare Magul?). Senzatia este foarte intensa, dar recent nu am mai gasit nici o sursa de carti audio in romaneste…. mi-e mai usor sa le ascult in romana decat in engleza – daca stiti vreun loc pe netul asta de unde se pot lua carti citite in romana, eventual si gratis, dati de stire pentru ca stau prost cu timpul de cautare.

    acum ma delectez cu Isaac Asimov, dar in varianta txt , pe post de nota pe iPod… merge ca uns, chair daca pierd timpul deschizand fiecare nota de 4 k in parte….

  12. Intr-adevar, cartile audio in lectura lui Florian Pittis sunt doar pasaje alese din cartile originale. Deci daca vreti Alchimistul sau Jurnalul unui mag, le gasiti integral doar in limba engleza :(
    Personal am ascultat Alchimistul in interpretarea lui J. Irons si mi s-a parut pe intelesul tuturor.
    Nu acelasi lucru il pot spune despre Batranul si marea de Hemingway, care e putin mai greu de ascultat in engleza, e lecturat mai rapid de respectivul actor, nu stiu cine e.
    Am zis!

  13. Am downloadat un audiobook de pe net Caderea Constantinopolelui 2 volume 6 parti audio in format AAC.
    Le deschid in iTunes dar vad ca la sincronizare nu se copiaza.
    Un sfat ceva cum as putea sa pun audiobook-ul pe iphone?
    Multumesc anticipat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*