pe Autobahn

azi am condus prima data pe autobahn – autostrada nemteasca. nu am mai condus de 4 ani si pentru ca masina era noua am incercat sa o duc cu peste 130 km/h.

despre altceva vroiam sa amintesc. m-a suprins modul in care nemtii stiu sa conduca. nu am mai vazut atita civilizatie in trafic. Si am mers aproape 500 Km. ai 3 benzi la dispozitie, cind semnalizezi ca vrei sa ajungi de pe a 3-a pe prima, esti lasat sa ajungi acolo imediat. nu exista claxoane, flash-uri. nu iti imagina ca strada e perfecta. exista zone peticite, zone cu denivelari si multe curbe, dar feelingul final e unul foarte bun.

o alta chestie care m-a incintat este legata de restaurantele/barurile de pe marginea autostrazii. Gasesti toate cele (inclusiv toalete cu bonuri de masa) lumea vorbeste intelege engleza.

aaa, si peisajele din jur sunt deosebite. nu credeam ca Germania are atita verdeata.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

10 Comments

  1. e vorba de civilizatie… nu e vb nici de secole de educatie, nici de decenii de impliniri marete ci doar de cei 7 anisori de acasa. pe care unii ii au si altii nu. la noi, din pacate, e criza mare si la bun simt :((

  2. Lasa ca ajungi in Romania si o sa vezi cum se `conduce` cu adevarat.

    Intrebarea saptaminii : Un neamt intra in Romania pe la Nadlac si dupa 20-30 de km de mers intreaba : Dar pe autostrada cind intram ?

    Raspunsul : Cind te intorci in Germania.

  3. bine eu circul mult in germania si austria ,cele mai bune autrostrazi se afla in ungaria pt ca sunt noi ,in austria ai limita de km 130 maxim 140 in germania nu ai limita de km .dar sunt portiuni unde e limita ,in ungaria tot asa 130 140 da aici se mai trece cu vederea,si a ai o masina destul de buna

  4. am intrat intr-un market in Germania si o doamne de 60/70 ani vorbea engleza binisor, oricum intelegea si ma gandeam ca ce frumos e ca a invatat la varsta aia.

  5. Pls mai pune nishte poze cu drumurile / peisajele din locurile prin care le vizitezi!

  6. Am fost si eu toamna trecuta in Germania. Vreau doar sa spun ca nici acum nu mi-am revenit din soc. As da orice sa ma mut acolo. Bine ai (Re)venit in Romania, Adrian !

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*