Parteneriat elefant.ro – VTEX, pentru o trecere naturală de la magazin online la marketplace

Cristi Movilă. FOTO Confident PR

VTEX (NYSE: VTEX), platforma enterprise de comerț digital cu ajutorul căreia brandurile și retailerii își gestionează operațiunile de comerț la nivel global, este partenerul selectat de elefant.ro pentru dezvoltarea Elefant Marketplace, ceea ce a permis companiei înființate acum 12 ani să se integreze cu multipli comercianți terți și să-și extindă sortimentul de produse la peste 1,5 milioane.

Magazinele de tip marketplace reprezintă o tendință în plină ascensiune, iar platforma VTEX oferă această funcționalitate nativ. Cu toate acestea, proiectul elefant.ro a venit cu o provocare: magazinul online își dorea o soluție de marketplace care să funcționeze complementar platformei de comerț deja existente. Cu alte cuvinte, elefant.ro avea nevoie de o platformă headless care să ajute la înregistrarea, listarea și gestionarea unor comercianți, fără însă a schimba identitatea vizuală sau funcționalitățile existente în magazin.

O astfel de abordare a permis integrarea de noi comercianți în platforma Elefant.ro, fără a întrerupe funcționarea normală a magazinului online și fără a aduce schimbări pentru utilizatorii finali. Practic, cumpărătorii elefant.ro au avut acces la noi categorii de produse de la comercianți verificați, putând în același timp să-și continue achizițiile obișnuite.

„Markeplace-ul nostru a fost lansat în această versiune la începutul acestui an, iar astăzi avem peste 500 de parteneri activi, care au listat peste 270.000 de produse în mai mult de 10 categorii. VTEX ne-a oferit mai mult decât o tehnologie cu care să dezvoltăm Elefant Marketplace. Ne-a oferit flexibilitatea și versatilitatea necesare pentru a implementa viziunea noastră de business, permițându-ne să fim agili și receptivi la mesajele pieței și să ne adaptăm rapid la evoluția comerțului digital”, spune Dan Sturza, coordonatorul proiectului Elefant Marketplace și Business development Manager la elefant.ro.

„Arhitectura unică a acestui proiect nu este doar o premieră pe piața românească, cât și o dovadă a viziunii clienților VTEX. Prin transformarea naturală a magazinului într-un marketplace, elefant.ro a reușit să-și extindă baza de clienți, fidelizându-i în același timp pe cei existenți și oferindu-le mai multe sortimente de produse”, adaugă Cristi Movilă, Eastern Europe General Manager & EMEA SVP în cadrul VTEX.

Printre principalele beneficii pe care Elefant Marketplace le aduce afacerilor care aleg acest canal de vânzare, dezvoltat pe tehnologie VTEX, se numără:

Acces la o gamă variată de categorii într-o singură platformă de vânzări online

Comisioane avantajoase și multiple beneficii la vânzare a produselor pe Elefant Marketplace

Compatibilitate API

Comunicare constantă cu partenerii din marketplace inclusiv prin account manageri dedicați

Acces la peste 2 milioane de cumpărători

Trafic susținut prin investiții solide

Acces la Seller Portal care îi ajută pe vânzători să gestioneze comenzile, să proceseze plățile și chiar să construiască o strategie de transport care poate include mai multe opțiuni de livrare și puncte de ridicare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*