“Overcast 2” si un nou model de business pentru o aplicatie

Overcast este aplicatia mea preferata de ascultat podcast-uri. Si ascult o gramada, asa ca mi-ar fi mai greu fara ea. De ce imi place? In primul rand datorita functiilor “Smart Speed” si “Voice Boost”. Le-am platit prin in-app purchase la scurt timp dupa ce am descoperit Overcast.

Developerul Overcast, Marco Arment, a scos acum versiunea 2. A scos In-app purchase pentru functiile acelea importante si a facut aplicatia complet gratuita.

In meniul de setari aplicatia iti spune cate ore ai salvat prin Smart Speed. In cazul meu este vorba de 27 ore de ascultare!

Nu ai descarcat-o inca? O gasesti aici.

Versiunea 2 aduce niste imbunatatiri care nu sunt vizibile din prima. Poti sa faci streaming pentru episoade. Asta inseamna ca nu e nevoie sa il downloadezi complet, ci doar apesi pe el si ii dai Play direct de pe serverul unde se afla. Ai si un Storage Manager care te ajuta sa vezi cat spatiu ocupa aplicatia pe iPhone sau iPad.

Developerul promite ca aplicatia consuma mai putina baterie, iar Smart Speed si Voice Boost au fost imbunatatite. De acum aplicatia stie sa deosebeasca intre diferitele capitole ale unui episod de podcast (daca ele sunt setate de catre podcaster).

Imi place si faptul ca pot sa adaug un Badge icon cu numarul de episoade neascultate.Eu am ramas cu o luna si ceva in urma asa ca am 53 de episoade de ascultat. Unele au 25 minute, altele 3 ore…

Ceea ce e interesant la Overcast 2 are de a face cu modul in care developerul castiga bani din aplicatie. Poti sa donezi 1 dolar pe luna. Nu primesti nimic (pentru inceput), dar e posibil ca donatorii sa aiba ceva avantaje pe viitor. Modelul asta exista si la Instapaper (o alta aplicatie celebra dezvoltata tot de Marco Arment)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*