OPPO contribuie la realizarea primei rețele 5G standalone (SA) din UK împreună cu alți lideri ai industriei

Oppo

OPPO, lider global în tehnologie, anunță contribuția la  dezvoltarea cu succes a primelor rețele 5G Standalone (SA) și a primelor servicii de segmentare a rețelei 5G SA în colaborare cu Vodafone și Ericsson, marcând un moment istoric în construcția rețelei 5G SA în Europa. Utilizată în cadrul Universității Coventry din UK, noua rețea a fost verificată cu ajutorul smartphone-urilor 5G OPPO ce dispun de platformele mobile 5G Qualcomm Technologies, respectiv MediaTek.

OPPO și Ericsson au lucrat împreună cu Qualcomm Technologies și MediaTek pentru a dezvolta soluții software de comutare a segmentelor rețelei bazate pe smartphone-urile OPPO Find X2 Pro și OPPO Reno3 5G, astfel încât utilizatorii să poată comuta cu ușurință între diferitele segmente ale rețelei, astfel având parte de cele mai bune experiențe în funcție de nevoile diferite. Un segment a fost utilizat pentru accesul rapid la Internet, în timp ce celălalt segment a furnizat o conexiune dedicată studenților și membrilor facultății pentru a avea acces rapid la resursele școlare și pentru a efectua activități de predare-învățare la distanță mare cu latență scăzută.

Conform definiției oferite de 3GPP, termen-cadru pentru o serie de organizații standard care dezvoltă protocoale pentru telecomunicațiile mobile, rețeaua 5G este clasificată în două tipuri: NSA (Non-Standalone) și SA (Standalone), unde SA se referă la o arhitectură independentă a rețelei ce utilizează stații de bază 5G, dar și o rețea centrală 5G. Principalii operatori telecom din întreaga lume înaintează ferm dezvoltarea rețelei 5G SA întrucât aceasta este considerată a fi principala structură 5G a viitorului.

Segmentarea rețelei 5G este o tehnologie ce separă rețeaua fizică în multiple rețele end-to-end virtualizate, care poate fi aplicată arhitecturii rețelei centrale 5G. Fiecare segment de rețea este independent și poate avea resurse proprii, astfel încât resursele 5G să poată fi alocate și utilizate mai eficient și în mod flexibil pentru a satisface nevoile diferitelor scenarii de utilizare în conformitate cu diferitele caracteristici ale aplicațiilor.

Tehnologiile 5G SA și de segmentare a rețelei sunt cele mai recente realizări ale inovațiilor în 5G ale OPPO, compania continuând să fie unul din liderii în 5G prin investiții continue în cercetare-dezvoltare. OPPO crede într-un viitor al conectivității inteligente, iar 5G reprezintă baza acestei viziuni. De asemenea, OPPO lucrează îndeaproape cu partenerii din lanțul de producție pentru a dezvolta în continuare tehnologia 5G și pentru a îmbunătăți experiența de utilizare, în același timp colaborând cu operatorii și retailerii pentru a conecta cât mai mulți oameni.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*