Noul Firefox Australis

Un update nou-aparut pentru Firefox aduce o interfata noua. Da, seamana cu Chrome. Si nu inteleg de ce nu au un omnibar si inca mai folosesc campuri separate pentru cautare si address bar.

Apropo, eu nu am mai deschis Firefox de cel putin un an. De altfel, de citeva luni bune nici nu il mai am instalat pe computer. Cine il mai foloseste si de ce?

Poate un astfel de update de design sa mai aduca inapoi userii pierduti in favoarea Chrome?

Firefox pare a fi noul Internet Explorer – browserul de care toata lumea a uitat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

5 Comments

 1. De multe ori Chrome sucks … fie nu apar anumite butoane in aplicatii web, fie campuri nealiniate sau tot felul de astfel mici bug’uri care te fac sa deschizi varianta alternativa si care mai totdeauna este firefox… ce e drept nu m’a dezamagit niciodata … acum deja il vad o aplicatie foarte serioasa si care merita foarte multa atentie….

 2. Treaba cu omnibar-ul cred ca e legata de patente.

  Are cateva functionalitati bune din cate am vazut din prezentare.
  Pierdusera cota de piata cei de la Firefox. Acum poate o vor recupera.

  Oricum e bine, pune presiune pe Chrome si IE.

 3. cred ca cea mai mare presiune o pune internet explorer chrome-ului. in windows 8 se prezinta foarte bine… pentru utilizatorii simpli, de rand cred ca o sa aiba succes.
  ieri am aliniat cateva chestii… in chrome aratau ca dracu, in firefox erau aliniate asa cum trebuie…

 4. @Yamasha: un browser care este specific unui singur sistem de operare nu mai este relevant. Numarul userilor de OS X creste simtitor, la fel si cel al userilor de Android si iOS. Un browser care nu se afla pe toate sistemele de operare si care nu ofera sincronizare de bookmarks, parole, setari, formulare completate nu are sanse de supravietuire.

  Internet Explorer e doar pe Windows si Windows Phone. La fel si Safari – pe iOS si OS X. Un user incearca mai intai browserul built-in, dar apoi se intorc la ce stiu ca merge mai bine. Pr un browsing ocazional eu deschid ce gasesc prima data, dar cind vine vona de bookmarks si alte chestii sincronizate eu ma bazez pe Chrome.

 5. din două motive prefer firefox în locul lui chrome:
  – în chrome nu pot elimina faviconurile din bookmarks bar. e un motiv subiectiv, știu, dar eu nu le vreau acolo.
  – în chrome adblock plus nu funcționează corect. de exemplu, la pandora lasă să treacă reclamele audio, ceea ce în firefox nu se întâmplă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*