Newseum: Twitter inseamna acum “Stiri”

Pentru cine nu stie, Newseum este un muzeu de istorie din USA care se bazeaza pe stiri. E un fel de a reflecta istoria pe baza informatiilor difuzate de presa. In plus prezinta o istorie a media.

Mai nou, insa presa a trecut pe planul doi. Si asta pentru ca acum vezi breaking news pe twitter inaintea ziarelor sau televiziunilor.

Recunoasterea oficiala a “citizen journalism” sau “participating journalism” inseamna foarte mult.

Si cind imi aduc aminte ca numai in urma cu 5 ani imi dadeam licenta la Jurnalistica si lumea se uita ciudat la mine cind le ziceam ca Lucrarea de diploma are titlul “Presa Electronica”. Pe vremea aia nu aveam decit newsgroups pe mail si nu stiam ce e ala RSS, blog sau cit de mult si de repede se va schimba istoria presei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*