NetNewsWire, reclamele si banii

NetNewsWire este una dintre aplicatiile pentru care am renuntat la Windows in favoarea Mac. Stiu ca e mult spus, dar faptul ca pe Mac puteam sa am un RSS Feed Reader care sa intreaca tot ce exista pe Windows (inclusiv Outlook), m-a convins.

Alaturi de Mail, Ecto si alte citeva, NNW este una dintre aplicatiile pe care o folosesc in fiecare ora de computer. Si ca sa dam putin istoria inapoi, NetNewsWire a fost mai intai platita, apoi cumparata de NewsGator si oferita gratuit si acum, developerul a hotarit sa faca scoata un upgrade platibil.

Versiunea 3.2 (acum in beta) are reclame in coltul dreapta jos. Destul de deranjant. Ca sa scapi de ele trebuie sa platesti pentru o licenta full. Si mai deranjant tinind cont de faptul ca aplicatia a fost pina acum gratuita. Stiu ca vor aparea si versiuni crackuite, dar pentru cei pentru care torrentele nu sunt o solutie, decizia includerii reclamelor nu mi se pare corecta.

Solutia e simpla: NNW beta nu are reclame pentru o perioada limitata. Poti sa ramai la ea. Nu de alta, dar daca aplicatia va deveni iar Free si apoi iar platita… sa nu dai banii din nou.

Folosesti un Feed Reader pe Mac? Care e aplicatia ta favorita?

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

8 Comments

  1. mie imi este suficient Mail. Adevarat este si ca nu am decat vreo 10 feed-uri si nu este prioritar pentru mine.

  2. Categoric NNW este favorita mea pe Mac. Si cred ca am descoperit-o foarte de mult, tot pe site-ul tau. Ai uitat sa spui ca noul NNW, pe langa treaba cu reclamele (trebuie sa monetizeze si ei, cumva, nu?), a introdus sincronizarea cu Google Reader. Chestiune absolut excelenta.
    Asta inseamna, pentru mine, inca un pas catre o solutie integrala Google + iPhone + oricare Mac ai (eu un iMac si un Mac Book Air). Ai deja sincronizarea contactelor in toate directiile, ai sincronizarea calendarului in toate directiile, cu mailul e simplu. Acum si rss-urile. Mai lipseste o sincronizare a notitelor (desi cu un Evernote cred ca iti faci treaba) si suntem in plin digital lifestyle.
    Si sa nu uit: dat fiind ca Google tine totul, nu mai esti deloc in pericol sa-ti pierzi datele, pentru ca se afla intr-un norisor de servere replicate.

    Mai lipseste un alt piece of the puzzle, si anume un Google Disk, ca sa ne putem tine si fisierele (criptate sau nu, dupa necesitati).

  3. @Andrei: licenta pentru 3.2 final va putea fi cumparata atunci cind apare versiunea finala. am inteles ca ea va costa aprox 15-20 dolari cu un pret mai mic, promotional, la inceput.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*