lectia de windows: Hibernate

nu credeam ca dupa ani de zile de folosit windows mai pot sa mai invat ceva nou care imi e atit de folositor. am vazut ca un coleg folosea functia de “Hibernate” si cind m-am interesat in amanunt mi-am dat seama ca asta imi lipsea…

si timp de aproape 8 ani aia era prima chestie pe care o dezactivam la instalarea windows.

daca nu stiai deja, “Hibernate” iti ia din memoria HDD-ului un numar de MB egal cu cel al ram-ului. cind apesi butonul de Hibernate, computerul transfera pe hard disk toate procesele din ram si se inchide rapid. cind il deschizi, nu mai astepti 2 minute sa booteze si sa-ti deschida toate programele, pt ca totul e gata deschis, asa cum le-ai lasat.

daca avem de a face cu un laptop, poti sa-l lasi si fara baterie, chiar si o perioada indelungata pt ca el stie sa re-deschida totul la fel.

mai intai trebuie sa activezi functia de Hibernate din Control Panel / power options. apoi, cind apesi Start -> Turn Off si iti apar cele 3 butoane Standby, restart si Turn Off trebuie doar sa apesi Shift si poti sa vezi butonul de Hibernate.

exista metode prin care poti sa faci butonul de Hibernate sa apara permanent acolo, dar nu intram azi in ele. tine de editarea registrilor si gasesti Tutorialul complet pe net.

asa ca de azi intru numai in Hibernare.

are cineva idee daca pe mac exista o functie similara?

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

6 Comments

  1. Salut e super fain hibernarea am facuto si eu de multe ori pe vista si imi place la nebunie dar asta stiu de mult timpp e fain ca daca dai hibernare se opreste tot calcu si sursa si cand il repornesti porneste rapid gata cu programele incarcate asa cum le-ai lasat

  2. Da, exista … si este “by default” implementata cand inchizi capacul … Se poate dezactiva … desigur … da’ nu rentaza … eu cu hibernate pe al meu am petrecut 3 zile in Budapesta fara sa il alimentez si m-am dat pe net pe hot spot-urile gratuite … (mi-am facut lista cu ele in prealabil) … oricum hybernate poti sa il configurezi la Mac si ca sa intre daca nu lucrezi cateva minute … Incarcarea este fffff rapida, iti ia 2 secunde de cand il deschizi sa apara fereastra de login si dupa ce ai introdus parola … presto … ai totul cum a ai lasat !!!

  3. functia STR (suspend to ram) din bios la suspend mode este mult mai misto. iti transfera exact tot ce e nevoie direct in ram. trebuie activata ca sa functioneze (stand by). totusi are dezavantajul ca daca ramai fara curent, ram-ul este o memorie volatila :| functia asta cred ca merge si in osx daca ai functia de stand by

  4. @ adrian

    Vezi, noi stim sa intrebam atunci cand intampinam vreo problema pe aifoane, iar tu cu bunavointa ce te caracterizeaza ne ajuti, pentru ca stii.

    Daca ai vreo nelamurire insa, de ce nu ne lasi sa incercam sa te ajutam si noi la randul nostru, macar un pic…

    Personal de la WinMe incoace, inclusiv pe Workstation, folosesc optiunea de hibernare…
    Si tot din aceleasi motive ca si tine: boot rapid, acces aproape instantaneu la resurse, facilitate in exploatare, comoditate etc.

    Probabil din acelasi motiv (plus inca unul legat de “greutatea urnirii din loc” a Vistei) baietzii de la Ms au implementat functia ca default in acest SO.

    Sfat prietenesc: ask 4 help. Nu e necesar sa reinventezi roata de fiecare data. Foloseste un principiu din programarea orientata pe obiecte: call object – use property class… chiar daca pare ca papa resurse la initializare. That’ s why friends are 4!!

    Spor maxim.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*