La cumparaturi cu Google si Bing

Si Google si Bing se lauda cu suportul lor deosebit atunci cind vine vorba de cumparaturi pe net. Am mai scris despre Google Checkout si despre cit de multumit am fost de serviciile lor.

Bing spune ca ofera preturi mai bune si te ajuta sa alegi mai repede. Oare asa e?

Google iti gaseste produsul si apoi te indruma sa alegi categoeria Shopping de la cautari. Bing face acelasi lucru. DIn pacate Bing iti da produsul in o gramada de magazine. Google iese elegant din situatia asta: buton “Compare”. 1-0 pentru Google.

Bing recupereaza avantajul la pasul urmator. Microsoft iti promite discount-uri daca faci cumparaturile prin ei. 1 la 1.

Eu eram interesat de o imprimanta compacta. Jucaria avea pretul de baza de 199 dolari pe Bing si 180 pe Google. Dar Bing promitea reduceri. Asa ca am incercat primele 2 linkuri de la fiecare motor de cautare in parte.

Bing s-a tinut de cuvint cu reducerile, problema este ca pentru a beneficia de cei 5% in minus trebuie sa ai cont de Windows Live, sa te lasi putin mombardat cu spam – mailuri. Reducerea nu apare pe site-ul vanzatorului asa ca am presupus ca iti primesti banii dupa aceea. Ceea ce e cam pe dos. Mai ales cind e vorba de 10 dolari.

Problema cea mai mare este ca ambele motoare de cautare nu iti afisau preturile cu tot cu Shipping. Google a castigat insa 2 puncte dintr-un foc la faza asta: in primul rind iti detecteaza pozitia in functie de IP si iti spune care e ZIp Codul tau. poti sa-l editezi imediat, daca nu e exact, dar la mine nu a fost cazul. Dupa asta iti da o lista cu cele mai mici preturi in magazinele din apropierea ta. Excelent! poti sa te urci in masina si sa o cumperi imediat. Eu sunt prea obisnuit sa comand pe net si sa imi vina pachetul la usa, asa ca am ales varianta a doua – calculul pachetului cu tot cu expediere.

Bing mi-a gasit pina la urma imprimanta cu 234 dolari. Desi initial spuneau ca nu trebuie sa platesc Shipping. Google mi-a gasit produsul pe Amazon care il si expedia gratuit. Toata afacerea nu facea mai mult de 199 dolari.

Un ultim amanunt: cumparaturile nu se fac numai cu Google si Bing. Exista o gramada de motoare de cautare pe verticala care isi fac bine treaba. E bine sa urmaresti si site-urile/blog-urile si conturile de twitter care anunta reduceri la anumite produse. De sarbatori te poti alege cu preturi la jumatate, daca stii unde si cind sa cauti. La fel de important este sa ai grija de unde cumperi. Pe net sunt o gramada de hoti care apar in cautarile motoarelor de cautare, dar care nu asteapta decit informatiile cardului tau de credit.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Tocmai din cauza acestor hoti eu cumpar cu plata prin ramburs. It’s safer that way, chiar dak poti primii in pachet o caramida in loc de produs. Oricum acum toate agentiile de curierat iti da voie sa desfaci pachetul ca sa vezi daca ai fost pacalit inainte de a da banii si daca intr-adervar ai fost pacalit ai optiunea de a trimite inapoi pachetul cu plata la destinatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*